HJK kaatoi maalittoman avausjakson jälkeen Jaron sunnuntaina 3-0-lukemin kotikentällä.

Avausosuma oli Erfan Zenelin käsialaa, mutta kahdesta jälkimmäisestä vastasi Demba Savage.

Gambialaiskärki aloitti ottelun vaihdosta, mutta korvasi jo puoliajan jälkeen Formose Mendyn. Kevään hankinta ei päässyt missään vaiheessa samalle aaltopituudelle muiden kanssa, mutta Savagen tulon myötä peli kääntyi HJK:lle.

Savage oli karata maalintekoon heti toisen jakson ensimmäisellä minuutilla, mutta veto viuhui takanurkasta ohi. Hänellä oli toinenkin hyvä vetopaikka ennen kuin lopulta onnistui 66. minuutilla kovalla laukauksella.

– Seba [Sebastian Sorsa] yritti harhauttaa. Olin ensin paitsiossa siinä. Mutta kun sain pallon, oli puolustaja ehtinyt alapuolelleni ja lauoin pallon maaliin, Savage kommentoi ottelun jälkeen tilannetta.

Toinen oli upea soolomaali

Savagen toinen maali, HJK:n kolmas, syntyi hienon soolon päätteeksi. Hän riisti pallon Jaro-topparilta puolen kentän tienoilla ja voitti juoksukilpailun toista puolustajaa vastaan. Maali syntyi tarkalla sijoituksella taka-alanurkkaan.

– Toinen maalini oli yksi vastaan yksi -tilanne, joka piti lopulta vain viimeistellä tarkasti. Minulla oli ennen maalejanikin pari huippupaikkaa, mistä olisi pitänyt tehdä, vaatimaton mies kommentoi.

Savage ei aloittanut peliä, koska oli ollut kipeänä viikonlopun alussa.

– Aloitin vaihdosta, koska olin ollut kipeä. Minulla oli vatsavaivoja lauantain vastaisena yönä. Sanoin Banalle [HJK-luotsi Mika Lehkosuo] etten voi harjoitella. Kokeilin kuitenkin lauantaina harjoitella ja olin koko harjoituksen ajan mukana.

– Mendy sai aloittaa, mutta ei se ollut mikään ongelma.

HJK nousi voittonsa myötä yksinään liigan kärkeen.

Kai Lintinen, Helsinki
Twitter: @kailintinen