Jaro-KTP-ottelun jälkimainingeista nousi haloo, kun Jaron päävalmentaja Alexei Eremenko arveli, ”ettei valkoihoinen pelaaja olisi saanut punaista korttia tilanteesta, josta 16-vuotias Serge Atakayi sen sai.

Kongolaislähtöinen Atakayi potkaisi jälkitilanteessa kevyesti KTP-pelaajaa. Jaro on julkaissut kotisivuillaan tiedotteen tapahtumaan liittyen.

Jaron toimitusjohtaja Niklas Storbacka on keskustellut tapauksesta Eremenkon, joka viettää ottelutauon ulkomailla, kanssa.

Eremenko kertoo, ettei hänen tarkoituksensa ollut syyttää [Antti] Munukkaa rasistiksi vaan herättää keskustelua tuomaripäätöksestä. Hän on pahoillaan siitä, että asian otsikointi ja keskustelun huomio ovat tiedotusvälineissä kääntyneet aivan väärän asian puoleen.

Ottelun jälkeen tunteet olivat pinnassa ja koska usean vuoden aikana kyseenalaiset tuomaripäätökset ovat kohdistuneet meidän ulkomaalaisia pelaajiamme kohtaan, tunsi hän syyn reagoida puolustaakseen oman joukkueensa pelaajaa, joka tässä tapauksessa on nuori, urallaan eteenpäin suuntautuva pelaaja. Tällä kertaa kyseenalaisen tuomaripäätöksen yhtä meidän pelaajaamme vastaan teki Munukka, jota Eremenko ei todellakaan halua syyttää rasistiseksi.

Storbacka toteaa, että jalkapallo on urheilua, joka herättää tunteita ja mielipiteitä. Tämä on osa peliä ja näin sen täytyy ollakin. Viimeisen kahden vuoden ajan Veikkausliigaa on pelattu RESPECT-tunnuslauseen mukaan, mikä noudattaa UEFA:n rasisminvastaista kampanjaa.

Kampanjaan kuuluu, että kaikki pelaajat, tuomarit ja valmentajat vastustavat kaiken tyyppistä rasismia ja syrjintää kunnioittaen sekä kanssapelaajiansa, vastustajiensa pelaajia, tuomareita sekä muita jalkapallon keskuudessa toimivia ihmisiä.

FF Jaro korostaa kunnioittavansa näitä arvoja ja toivookin, että sekä vastustajat että tuomarit tuntevat itsensä tervetulleiksi tuleviin otteluihin Pietarsaareen.