Rovaniemen Palloseura ei ole viiteentoista vuoteen ottanut kolmea sarjapistettä Vaasan Palloseuralta.

Joukkueet ovat kohdanneet tuona aikana kaikkiaan 16 kertaa, joista VPS on voittanut 12 ja tasan on pelattu neljästi.

Nyt perjantai-illan Veikkausliigakohtaamisessa RoPS hamuaa vahvasti kotikentällään Keskuskentällä voittoa liigan tyveen juuttuneesta VPS:sta.

– Joukkue odottaa jo kovasti, että pääsee mittaamaan kotiyleisön edessä taitojaan. Minun tehtävänä on ollut varoitella joukkuetta tuudittautumasta helppoon voittoon vasta yhden pisteen ottaneesta vaasalaisjoukkueesta, RoPS-valmentaja Juha Malinen kommentoi seuransa tiedotteessa.

VPS on tosiaan sarjan ylivoimainen jumbojoukkue, joka on jo seitsemän pistettä jäänyt seuravasta. Malinen näkee ryhmän kuitenkin olevan tuloksia parempi.

– ”Vepsu” tulee nimittäin varmasti säilymään sarjassa, sillä heillä on hyvä ja vahva joukkue. Heillä on kova ja kokenut puolustus, kovaa taklaava keskikenttä ja sarjan nopein hyökkäys.

– Joukkue hakee meitä vastaan vastahyökkäyksiä ja keskityksiä, joiden kohteena ovat maalikuningas Juho Mäkelä, vahva Jordan Seabrook ja taitava Admir Catovic. Tähän meidän pitää pystyä vastaamaan.

RoPS:n kausi on ollut vuoristorataa. Ensin kolme tappiota, sitten viisi voittoa ja viimeksi taas tappio.

– Toivottavasti olen onnistunut iskostamaan joukkueeseen sen mentaliteetin, että luvassa ei todellakaan ole helppo peli. VPS:lla on vasta yksi piste kasassa ja he tulevat kasaamaan kauden aikana 30-35 pistettä, joten lopuissa otteluissa vaasalaiset tulevat ottamaan paljon pisteitä.

Perjantaina pelataan myös HJK-KuPS-ottelu.