FC Lahti ja FC Inter pelasivat sunnuntaina 1-1-tasapelin Lahden Kisapuistossa. Yksi puheenaihe ottelun jälkeen oli perinteikkään kentän nurmen kunto.

Kisapuiston luonnonnurmi oli sunnuntaina paremmassa kunnossa kuin viikko sitten IFK Mariehamnia vastaan, mutta kehuja se ei herättänyt vieläkään. Kotijoukkueen Henri Toivomäki kertoi joukkueen harjoitelleen koko viikon jalkapallonurmella.

– Harmittaa, ettemme ole päässeet luonnonnurmelle ollenkaan. Harjoittelimme tällä viikolla ensimmäistä kertaa nurmella eilen. En tiedä mikä tilanne Lahdessa on, miksi emme pääse millekään kentälle? Se vaikuttaa peliimme totta kai pelikentän kunnon lisäksi, Toivomäki ihmetteli.

Turun Veritas stadionin nurmi on jo useamman vuoden kuulunut Suomen eliittiin. Interin pelaajat eivät kuvailleet Lahden Kisapuistoa ylistyssanoin.

– Kenttä oli paska, tai no ihan ok. Kaksijakoinen fiilis. Siellä, missä oli nurmea, oli ihan ok. Muualla oli reikiä. Vaikea oli pelata, kevään tähtihyökkääjä Vahid Hambo tiivisti.

– Keskialueella tuli aika paljon menetyksiä, kun pallo pomppi. Toisella totuimme kenttään ja niitä ei tullut enää niin paljon. Pelaaminen oli vaikeaa, mutta yritimme kyllä, kapteeni Henri Lehtonen kertoi.

– Kenttä oli todella hankala. Toki se oli sitä molemmille. Toisella puoliajalla etenkin tilanteet olivat aika hassunkurisia, kun pallo poukkoili sinne tänne. Minun täytyy vain tiedostaa missä kentän hyvät kohdat ovat. Olen sen verran pallovarma, että uskallan ottaa niitä haltuun vaikka joku syöttääkin pomppivalla kentällä, maalivahti Magnus Bahne lisäsi.