Teemu Pukin täytyy toivoa, ettei hän ole jälleen ensi kesänä eteisessä muuttotavaroiden kanssa. Se olisi pahin skenaario suomalaishyökkääjän kannalta.

Pukki on pelannut uransa maalirikkaimman kauden Tanskan pääsarjassa Bröndby IF:n paidassa. Kausi on pitänyt sisällään vaikeita vaiheita, mutta kokonaisuutena Pukki on pelannut kenties ehjimmän sesonkinsa ammattilaisurallaan sitten HJK-aikojen.

Ei olekaan ihme, että Bröndbyn johdosta sekä valmentaja Thomas Frank että urheilujohtaja Per Rud ovat ilmaisseet halunsa pitää suomalaisesta kiinni. Pukissa nähdään potentiaalia. Kahdeksan maalin miehestä saattaa kasvaa vielä 15 maalin pellavapää Superliigaan.

Ikävä asia sinivalkoisittain vain on se, että tanskalaisseuran halulla ei ole tässä kohtaa juuri merkitystä. Vain sillä on merkitystä, miten bisnestä nyt kesällä tehdään ja mitä Celtic sopimuspelaajastaan haluaa.

Nämä asiat ratkaisevat Pukin uran jatkumisen.

Pääsevätkö seurat yhteisymmärrykseen?

Celtic maksoi Pukista noin 2,5 miljoonan euroisen siirtosumman Schalkelle. Glasgow´ssa yritetäänkin saada ensi kesänä mahdollisimman suuri osa parin vuoden takaisesta sijoituksesta takaisin.

It’s only business, skoteissa ajatellaan. Kun laskee yhtälön, se tarkoittaa, että suomalainen laitetaan kaupaksi. Tällaisissa tilanteissa bisnekset hierotaan aina ensi sijassa seuran ehdoilla. Niinpä Pukin on syytä toivoa, että Bröndby, joka ei varsinaisesti ui rahassa, pystyy kaivamaan tarvittavan summan kokoon.

Tämän kauden tapainen vaihtoehto, lainalla pelaaminen, olisi sekin vaihtoehto, mutta ei todennäköinen sellainen. Celticillä ei näyttäisi olevan enää pitkäaikaista suunnitelmaa Pukin kanssa. Jos ei ole suunnitelmaa, ei ole tulevaisuuttakaan. Ei ole syytä lainata, on syy myydä.

Huippufutiksessa ei mietitä solidaarisesti pelaajien tyytyväisyyden maksimointia vaan investointeja ja niistä saatua hyötyä. Pukin rooliksi jää ensi kesänä yksinkertaisesti olla siirtonappula, joka toivoo pääsevänsä pelilliseen kotiinsa Kööpenhaminan länsiosaan.

Jos Bröndby löytää rahat, Pukin ei tarvitse viime suvien tapaan soitella edustajiaan tilaamaan muuttofirmaa.

Jaakko Käyhkö
Twitter: @JaakkoKayhko