Lahden Kisapuistossa juhlittiin villisti hieman reilu viikko sitten, kun tilille kilahti kauden ensimmäinen voitto Veikkausliigassa. Sunnuntaina lahtelaisten ilmeet olivat kaikkea muuta kuin iloisia.

RoPS haki pisteet FC Lahdelta 2-1-lukemin, vaikka kotijoukkue pelasi koko toisen puoliajan miesylivoimalla. Napapiiriläisillä oli karkeasti sanottuna kolme maalipaikkaa, mistä joukkue upotti kaksi. Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas ei pystynyt peittämään turhautumistaan, vaikka yrittikin käydä kamppailua läpi rationaalisesti.

– Tämä on meidän koko kauden kuva. Hyviä maalintekopaikkoja oli kymmenkunta. Sama tapahtui kun Pietarsaaressa, eli vastustaja teki maalin ensimmäisestä tilanteestaan. On mystistä, että suurin piirtein samat miehet, jotka eivät päästäneet palloa maaliin millään viime vuonna, päästävät sen nyt lähes joka kerta kun vastustaja vierailee alueella. Nämä ovat henkimaailman asioita, ”Toke” perkasi lehdistötilaisuudessa.

– Pelasimme riittävän hyvin voittaaksemme ottelun, muuta ei voi sanoa. Viimeistelyssä on joku kipsi.

Päävalmentaja oli vaihtanut kokoonpanostaan useita pelaajia keskikentälle ja hyökkäykseen sitten helatorstain Jaro-tasapelin. Korkeakunnaksen mukaan tärkein syy muutoksiin oli otteluruuhkan vaatima lepuuttaminen. Vaihdossa aloittivat muun muassa vahvan alkukauden pelannut Xhevdet Gela ja akillesjännevammojen kanssa kamppaileva Pekka Lagerblom.

– Aina voi jossitella. Joku oli sitä mieltä, että vaihdot olivat hyviä, joku ei. Saimme 17 laukausta, se on riittävän hyvin. Tekisin saman lailla jos pitäisi valita uudestaan, luotsi kuittasi.

Lagerblom tuli kentälle vajaan tunnin kohdalla. Hänet olisi todennäköisesti otettu uudestaan sivuun, sillä pelkästään juoksuaskelten ottaminen oli keskikenttäpelaajalle lopussa tuskaisan näköistä. Lahti oli kuitenkin jo käyttänyt sallitut kolme pelaajavaihtoaan. ”Laage” poistui Kisapuistosta lopulta kyynärsauvojen avulla.

FC Lahti kohtaa seuraavaksi keskiviikkona KuPS:n Kuopiossa.