Sunnuntaina Chelsean kanssa Valioliigan mestaruutta juhlinut portugalilaisluotsi Jose Mourinho pitää mahdottomana, että hän rikkoisi joku päivä Manchester unitedin päävalmentajan pestin toissakaudella jättäneen Sir Alex Fergusonin ennätyksen Valioliigan voitetuissa mestaruuksissa.

Ferguson voitti Unitedin kanssa valmennusurallaan huikeat 13 Valioliigan mestaruutta. Sunnuntaina Mourinho varmisti vasta kolmantensa, kun Chelsea kaatoi Crystal Palacen niukasti 1-0.

Ferguson oli 51-vuotias voittaessaan ensimmäisen tittelinsä ManU:n kanssa kaudella 1992-93. Mourinho, 52, on hyvissä asetelmissa ennätyksen rikkomista ajatellen, mutta pitää silti mahdottomana, että hän kirisi joku päivä arvostetun ex-luotsin saavutusten rinnalle omillaan.

– Minulla on pitkä matka edessä, mutta Sir Alex jätti riman mahdottomaan paikkaan kenellekään (saavuteltavaksi). En voi voittaa 13 Valioliigan mestaruutta, Mourinho sanoi BT Sportille.

– Voin voittaa 13 mestaruutta. Minä voin. Minulla on kahdeksan, joten luulen voivani yltää siihen. Mutta 13 Valioliigan mestaruutta.. ei, ei ole mahdollista, hän päivitteli.

Mourinho tarvitsee vielä viisi mestaruutta minkä tahansa maan pääsarjatasolla yltääkseen kaikkiaan 13 mestaruuteen. Hän on voittanut Portugalin mestaruuden Porton kanssa kahdesti, Italian mestaruuden Interin kanssa niin ikään kahdesti, yhden Espanjan pääsarjan mestaruuden Real Madridin kanssa, ja kolmesti Valioliigan mestaruuden Chelsean kanssa.