Robin Lod sai HJK-kannattajilta torstaina ikimuistoiset läksiäiset pelaajalle omistetun laulun muodossa. 2-0-voittoon päättynyt Inter-peli oli 22-vuotiaan keskikenttäpelaajan viimeinen Helsingissä hetkeen.

– Tuon tulee muistamaan aina, ”Röbä” kertoi hivenen nieleskellen stadionin uumenissa.

– Kyllä se oli aika tunteikas hetki itselle. Ne [fanit] ovat olleet tuolla meitä kannustamassa aina, ja kyllä tuo merkitsi tosi paljon.

Lod siirtyy sunnuntain SJK-kärkikamppailun jälkeen kreikkalaisseura Panathinaikosiin. Suurmetsän Urheilijoiden kasvatti läpäisi Ateenassa lääkärintarkastuksen viime viikolla, ja ensi viikolla edessä on paikan päällä käytännön elämän järjestelyä.

Varsinainen muutto on edessä kesäkuun lopulla ennen harjoituskauden alkua.

– Seuralta tuli sellainen viesti, että nyt pitää ottaa [SJK-pelin jälkeen] pari-kolme viikkoa lomaa, että on sitten tuoreena pre-seasonilla.

Eivät kuitenkaan kehoittaneet varomaan loukkaantumisia näissä viimeisissä peleissä?

– Päinvastoin, kehottivat pelaamaan täysillä loputkin pelit. Jos rupeaa varomaan, niin usein siinä loukkaantuu vaan varmemmin.

Lod ehti viime viikolla tavata seuran työntekijöitä valmentajasta seurapomoihin asti.

– Juttelin jo kahden kesken valmentajankin kanssa roolistani ja joukkueen pelitavasta. Minusta odotetaan keskikenttäpelaajaa, joka jaksaa juosta omalta maalilta vastustajan maalille, eli kyllä saa hommia tehdä, Lod virnistää.

– Se on iso askel, mutta se on askel, jonka olen valmis ottamaan. Pidän sitä hyvänä ponnahduslautana, ja kyllä sinne lähdetään taistelemaan peliajasta.

Kieliongelmiakaan ei pitäisi olla luvassa, koska kaikki seuratoimijat jutustelivat ensitutustumisella sujuvasti englantia.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant