SJK on aloittanut heinäkuussa alkavan eurokampanjansa suunnittelun ja valmistelun jo marraskuussa 2014 ja sen jälkeen otteluiden järjestelyista vastaavat henkilöt ovat tavanneet toisiaan säännöllisesti, valmistellen asioita kesää varten.

Se että vielä ei ole tiedossa kuka tulee vastustujaksi, tai pelataanko ensin kotona vaiko vieraissa, tuo omat haasteensa koko projektiin ja sen markkinointiin. Seura pelaa kotiottelut Helsingissä, Sonera stadionilla. SJK tulee tiedottamaan arvontojen tuloksesta heti tuoreeltaan 22.kesäkuuta pelattavassa SJK-VPS-ottelussa.

– Tässä vaiheessa kun on tiedossa että pelaamme varmuudella kotona joko 2. tai 9. heinäkuuta, voimme vain muistuttaa näistä päivistä markkinnoinnissamme. Juhannuksen jälkeen maanantaina kun saamme tietää vastustajan ja kotipelipäivän, potkaisemme ison markkinoinnin käyntiin, kertoo SJK:n markkinointijohtaja Teemu Virtanen Euro-otteluin markkinoinnin haasteista.

Seinäjoella ei voida pelata UEFA:n sääntöjen mukaan

Europelien kotiottelut pelataan Helsingissä, sillä Seinäjoella ei vielä ole UEFA:n vaatimukset täyttävää areenaa. Järjestelyistä vastaavat henkilöt ovat käyneet jo pariin kertaan tutustumassa Helsingissä Sonera Stadiumin olosuhteisiin ja sen avainhenkilöihin.

– Projekti käynnistettiin viime vuoden marraskuussa, kun olimme seuraamassa HJK-FC Kööpenhamina-ottelua Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Silloin meillä oli paikalla niin sanottu iskuryhmä, joka pääsi tutustumaan ottelun järjestelyihin aivan juurta jaksaen ottelupalavereista lähtien. Silloin saimme esimakua Sonera Stadiumin järjestelyihin. Saimme silloin hyvin pohjatietoa kaikkeen, kertoo SJK:n Europrojektia vetävä hallituksen jäsen Markku Vesala.

– Siitä olemme lähteneet, että heillä on siellä olemassa oleva organisaatio yhteistyökumppaneineen ja valmis toimintamalli. Meidän olisi aika vaikea sitä alkaa itse täältä käsin toteuttaamaan. Tietenkin myös uskotaan ja toivotaan että pelaamme siellä useamman ottelun. On helpompaa että hyödynnämme heidän tietotaitoaan, heidän tiloissaan, Vesala jatkaa.

Eurooppa-liigan karsinnan aikataulut:
22.06. arvotaan 1. ja 2. kierros Sveitsin Nyonissa
Ensimmäinen kierros: 02.07. ja 09.07.
Mahdollinen toinen kierros: 16.07. ja 23.07.
Kolmannen kierroksen arvonnat: 17.07.
Mahdollinen kolmas kierros: 30.07. ja 06.08.
Neljännen kierroksen arvonta on 7. Elokuuta.