A-maajoukkueen keskikenttäpelaaja Tim Sparv varmisti joukkueensa FC Midtjyllandin kanssa Tanskan mestaruuden torstai-iltana tasapelillä FC Vestsjällandia vastaan. Joukkue käynnisti mestaruusjuhlat saman tien.

– Meillä oli isot juhlat ottelun jälkeen. Oli kotona puoli kuuden maissa. Nyt olen nukkunut ja lepäillyt, joten on ollut aika rauhallinen päivä, kertoili SuomiFutis-sivuston Tanskasta tavoittama Sparv.

Huuhkajat-peluri oli itse ottelusta sivussa pelikiellon takia.

– Peli oli aika nihkeä. Tarvitsimme pisteen, ja peli oli fifty-fifty tyylinen, eikä kumpikaan oikein ansainnut voittoa. Piste oli meille riittävä. Se näkyi pelissä, ja viimeisellä kymmenellä minuutilla emme enää hyökänneet. Ajateltiin, että otetaan piste ja lähdetään kotiin.

– Fiilis oli uskomaton! Meillä oli paljon kannattajia paikalla, seuran omistajat olivat tulleet Englannista ja mukana oli myös paljon seuran työntekijöitä. Lähdimme ottelun jälkeen bussilla Herningiin, ja siellä oli paikka varattuna. Saimme juhlia perheiden ja fanien kanssa, Sparv hehkutti.

Tanskan Superliigaa on jäljellä kolme kierrosta, ja FC Midtjyllandin johto toisena olevaan FC Köbenhavniin on kymmenen pistettä.

Mestaruus on Sparville aikuisten tasolla ensimmäinen. Vuosi sitten mies koki Greuther Fürthin riveissä karun pettymyksen, kun 2. Bundesliigan kärkitaistelu ei kristallisoitunut nousuksi Saksan pääsarjaan. Nyt mietteet ovat huiman positiiviset.

– Tämä on ollut unelmakausi. Kun miettii, miten Greuther Fürthillä mennyt ja miten Midtjyllandilla on mennyt, niin ero on iso. Olen saanut olla iso osa joukkuetta ensimmäisestä päivästä lähtien ja auttaa joukkuetta voittamaan, Sparv iloitsi.

– Johdimme liigaa jo noin viiden kierroksen jälkeen. Tämä on ilman muuta ansaittu mestaruus. Köbenhavn ja Bröndby ovat varmasti pettyneitä, mutta he tietävät, että me olemme ansainneet tämän. Olemme dominoineet koko kauden.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen