Ruotsalaisjätti AIK:n puolustaja Sauli Väisänen loukkaantui Tukholman paikallisottelussa sunnuntaina ikävästi.

20-vuotias Väisänen oli AIK:n avauksessa, kun joukkue kohtasi Djurgårdenin Tukholman derbyssä Tele2-areenalla. Suomalaistoppari joutui harmikseen jättämään pelikentän jo vartin pelin jälkeen, kun hän loukkasi nilkkansa.

– Derbyn tunnelma Tele2-areenalla oli vahva ja tuntui siltä, että olimme niskan päällä. Kai siinä jokainen haluaa ottaa vastustajasta yliotetta ja itsekin menin reippaasti tilanteisiin. Parissa tilanteessa tai oikeastaan tilanteiden jälkeen väänsin vasemman nilkkani kahdesti ottelun avausvartin aikana! Kovia vääntöjä, ensimmäisessä nilkka jäi jonnekin, sattui aina kun en ollut pelissä mukana, mutta tilanteissa ei ollut hätää. Mutta toisen vääntymisen jälkeen oli vain pakko luovuttaa. Eniten kirveli jättää upea peli kesken, sitten mietin pukukopissa miten pahasti jalka on mennyt ja pelin jälkeen harmitti, kun emme saaneet kolmea pinnaa, Väisänen harmittelee pelaajatallinsa OrsaSportin sivuilla.

Näillä näkymin edessä on ainakin kolmen viikon huili jalkapallokentiltä, mutta pahimmassa tapauksessa toipuminen voi kestää pidempäänkin.

– Pelin jälkeinen aamu oli hankala, mutta jätin kepit pois vaikka turvotus oli suurta. Ei nilkkani ollut koskaan ollut tuossa kunnossa. Menin näyttämään jalkaa heti ja lääkärit epäilivät jopa murtumaa noin suuren nesteen takia. No, röntgen pelasti ja kyseessä on ”vain” sidevamma. Meillä on vielä kolme peliä ennen U21 EM-taukoa, mutta niissä tuskin pelaan enkä juuri nyt oikein usko pelaavani Bolliksen satavuotispelissäkään 13.6 Ruotsia vastaan. Harmittaa, mutta onneksi ei sattunut pahempaa. Päivä kerrallaan ja toivottavasti muutamalla viikolla selviää!

AIK:n urheilutoimenjohtaja Björn Wesström on pahoillaan Väisäsen puolesta.

– Saulin kanssa ei voi puhua todellakaan pienestä epäonneasta, vaan todellisesta epäonnesta. Sauli on kehittynyt pelaajana valtavasti, ja nyt kun valmentajamme todellakin haluavat laittaa hänet kentälle toppariksi, niin tuntuu, että jotain sattuu, Wesström sanoo.