FF Jaro ei ole juhlinut Hietalahdessa pitkään aikaan. Keskiviikko voi tuoda tähän muutoksen.

VPS avasi viime sunnuntaina pistetilinsä tasapelillä hallitsevaa mestaria HJK:ta vastaan. Torstaina se voi kaventaa eroa pietarsaarelaiseen paikallisvastustajaansa, joka on sarjataulukossa neljän pistettä edellä.

– Itseluottamus on ollut koko ajan nousemaan päin, vaikka tulokset ovat olleet huonoja. Mutta kyllä piste aukaisi varmasti sen viimeisen henkisen lukon. Se on totta, että voittoja tarvitaan ja sellaista lähdemme metsästämään torstaina, päävalmentaja Olli Huttunen toteaa pelin alla seuran nettiisivuilla.

Tilastot puhuvat Vepsun puolesta, sillä se ei ole hävinnyt Jarolle kotonaan tällä vuosikymmenellä. Edellisen kerran Jaro juhli Hietalahdessa vierasvoittoa toukokuussa 2009.

Ottelu on mielenkiintoinen myös Alexei Eremenkon kannalta, sillä Jaro-luotsi voi rikkoa torstaina 200:n pisteen rajan valmentajana. Eremenko on vain pisteen päässä tuosta rajasta.

Eremenko oli mukana myös pohjalaiskaksikon ensimmäisessä veikkausliigakohtaamisessa vuonna 1995. Kokemusta näistä paikallistaistoista siis riittää.