Vahvaan vireeseen päässyt Rovaniemen Palloseura kohtaa tänään kotiottelussaan FC Interin. Kaksikko on jo pelannut vastakkain kahdesti tällä kaudella: Ensin huhtikuussa Suomen Cupin ottelussa Turussa, jonka Inter voitti numeroin 7-3. Reilu viikko tuosta ottelusta Inter kävi hakemassa liigaottelussa kolme pistettä Rovaniemeltä selkeällä 4-0-voitolla.

Jälkimmäisen Inter-ottelun jälkeen rovaniemeläiset ovat päässeet varsinaiseen lentoon, sillä sitä seuranneet 11 ottelua ovat tuoneet yhdeksän voittoa, yhden tasapelin ja vain yhden tappion. Huippuvire on nostanut joukkueen sarjataulukon toiseksi.

– Inter on kauden aiemmissa kohtaamisissa näyttänyt meille kaapin paikan. Tämän ottelun lähtökohta onkin se, että ottelun jälkeen meidän maalisuhde kauden Inter-kohtaamisissa on pienempi kuin se nyt ennen ottelua on eli voittoa lähdemme hakemaan, ennakoi RoPS-valmentaja Juha Malinen seuran verkkosivuilla.

Interillä vaikeaa vieraissa

Interin kausi on ollut seuralle viime vuosina jotenkin ominaisesti varsinaista vuoristorataa. Tällä hetkellä turkulaiset ovat kuitenkin kahden ottelun voittoputkessa, kun kotona ovat kaatuneet noin viikon sisään sekä HIFK että KTP.

Kahta voittoa edelsi kuitenkin vierastappio Ilvekselle ja VPS:lle. Varsinkin vieraissa turkulaisilla on ollut vaikeaa, sillä kuudesta viime vierasottelusta on kertynyt kaksi tasapeliä ja neljä tappiota.

– Olemme pelanneet viime otteluissa nousujohteisesti, joten siinä mielessä voimme lähteä luottavaisesti huomiseen peliin. Pystymme varmasti haastamaan RoPS:n ja ottamaan pelistä voiton. Olemme voittaneet heidät kahdesti tällä kaudella ja pystymme varmasti siihen myös kolmannen kerran, toteaa Inter-käskijä Job Dragtsma seuran verkkosivuilla.

Inter on kärsinyt pahoista loukkaantumisongelmista – varsinkin hyökkäyspään pelaajien kohdalla. Liigan huhtikuun pelaaja, maaliruisku Vahid Hambo on vielä arviolta vajaan kuukauden sivussa, ja viime pelissä loukkaantui ranskalaistaituri Guy Gnabouyou. Interin onneksi Solomon Duah ja Philip Njoku ovat osoittaneet pystyvänsä myös maalintekoon liigassa.

Ottelu alkaa tänään kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä.