Inter Turku ja Rovaniemen Palloseura pelasivat tasaisen ottelun Rovaniemen keskuskentällä. Aiemmin tällä kaudella Inter oli nöyryyttänyt rovaniemeläisiä kahdesti suurinumeroisesti.

Tämäniltaisen ottelun maalinteon aloitti kuitenkin RoPS. Moshtagh Yaghoubin 14. minuutilla laukoma vapaapotku painui Inter-maaliin ohi paikoilleen jäätyneen veskari Magnus Bahnen. Yaghoubi oli kuitenkin valmis antamaan synninpäästön Bahnelle.

– Se oli niin läheltä, että ei siinä oikein ollut mitään saumaa ottaa kiinni, totesi ”Mosa” ISTV:n puoliaikahaastattelussa.

Ensimmäinen puoliaika oli varsin hyvin kotijoukkueen hallussa. Inter sai kuitenkin myös omat paikkansa, parhaimpana 23. minuutilla tullut Mika Ojalan ylärimalaukaukseen päättynyt tilanne, jossa Joni Aho ja Philip Njoku pelasivat nopeilla syötöillään RoPS-puolustuksen pihalle.

RoPS hyökkäsi etenkin ensimmäisen puoliajan vahvasti Juha Pirisen kautta vasemmalta laidalta. Interin hyökkäävä laitapakki Aho olikin ajoittain vaikeuksissa Pirisen kanssa. Vahvan pelin pelannut toppari Juuso Hämäläinen paikkaili kuitenkin hyvin joukkuekaveriensa virheitä, samoin kuin RoPS-toppari Abdou Jammeh toisessa päässä.

Ottelu kääntyy Interille

Toisella puoliajalla peli kääntyi vähitellen Interille. Kun noin 20 minuuttia oli pelattu toista puoliaikaa, sai Inter vapaapotkun reilusta 30 metristä.

RoPS:n brassiveskari Ricardolle ei ollut ilmeisesti tarpeeksi painotettu, minkälainen vapaapotkutaituri Interistä löytyy. Maalivahti pudotti Ojalan vaparin eteensä, ja Vincent Onovo pääsi tökkäämään pallon tyhjiin.

Inter sai vielä yhden huippupaikan, kun 83. minuutilla Ojalan kulmapotkun jälkitilanteesta Hämäläinen pääsi yrittämään maalintekoa. RoPS-kapteeni Antti Okkonen pelasti kuitenkin tilanteen lähes maaliviivalta, ja ottelu päättyi lopulta 1-1-tasapeliin.

Yaghoubi oli RoPS:n näkyvin pelaaja. Nuorukainen pääsi väläyttelemään hienoa syöttövalikoimaansa useaan otteeseen. Maalitykki Aleksandr Kokko jäi tänään Interin topparien jalkoihin. Varsinkin Eric Matoukou otti kaiken irti sallivasta tuomarilinjasta.

Mika Ojala oli totutusti Interin paras pelaaja. Topparipari Matokou-Hämäläinen esiintyi vahvasti. Laitapakki Petros Kanakoudis pelasi varsin fyysisen ja vahvan pelin mutta osoitti myös, ettei tarvitse amfiteatteria esitelläkseen monituhatvuotista kreikkalaista näytelmäperinnettä.

Hyökkäyspäässä Njoku ja Solomon Duah toivat peliin hyvää liikettä, mutta kuten Joni Aho ottelun jälkeen ISTV:n haastattelussa totesi, Interin hyökkäyspeli oli varsin suoraviivaista ja siitä puuttui tuttua monipuolisuutta.

Tässä vielä tulokset muista illan Veikkausliigaotteluista:
KuPS – FC Lahti 1-0
FF Jaro – KTP 0-0
VPS – HIFK 0-2
IFK Mariehamn – SJK 1-1