Tanska kukisti eilen tiistai-iltana Serbian 2-0 ja eteni lohkovoittajana jatkoon alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa Tshekissä. Rasmus Falk ja Viktor Fischer tekivät juuttien maalit ottelussa.

A-lohkossa pelannut Tanska voitti näin kaksi alkulohko-ottelua ja hävisi yhden keräten siis yhteensä kuusi pistettä.

Isäntämaa Tshekki haastoi samaan aikaan kisojen ennakkosuosikki Saksan, joka siirtyi toisen puoliajan alussa johtoon Nico Schulzin maalilla.

Tshekki nousi vielä taistelemaan Ladislav Krejcin 1-1-maalilla mutta ei onnistunut tekemään voittomaalia. Tulos tarkoitti, että Tshekki jäi A-lohkon kolmanneksi eikä se etene välieriin. Avausottelun viime hetken tappio Tanskaa vastaan kostautui siis pahemman kerran.

Tshekillä vielä mahdollisuus olympialaisiin

Tshekillä on kuitenkin mahdollisuus päästä taistelemaan olympiapaikasta, jos Englanti etenee tänään keskiviikkona B-lohkosta jatkoon.

Turnauksen neljä parasta maata pääsee ensi kesän Rion olympialaisiin. Englanti ei kuitenkaan voi päästä kisoihin, koska se ei ole olympiamaa. Englantilaisethan kilpailevat olympialaisissa Ison-Britannian väreissä.

Mikäli Englanti etenee jatkoon, kohtaavat lohkokolmoset pudotuspeliottelussa, joka ratkaisee Rioon pelaamaan pääsevän maan.

B-lohkon lopputilanne ratkeaa tänään keskiviikkona, kun Englanti kohtaa Italian ja Portugali Ruotsin.

Nuokin ottelut ovat nähtävissä suorana ja suomeksi selostettuna Elisa Viihteellä täältä.