Markus Halsti aloitti kautensa sairastuvalta, mutta on nyt päässyt valtaamaan Amerikan pelikenttiä seuransa D.C. Unitedin kanssa.

Halstin Amerikan valloitus alkoi epäonnekkaasti.

– Valtaus lähti käyntiin sangen tyylikkäästi ja polvesta meni nivelsiteet toisella viikolla ja 13 viikkoa meni sitten sivussa. Ei alkanut millään tavalla odotetusti tai toivotusti. No, vammat kuuluvat urheiluun ja sellaista elämä on. Nyt tuntuu hyvälle ja alla on kolme 90-minuuttista ja positiivisin mielin taas, Halsti iloitsi Huuhkajien maaotteluiden yhteydessä SuomiFutis-sivustolle.

MLS-liiga on tehnyt Suomen A-maajoukkuepeluriin positiivisen vaikutuksen.

– Uudempi sukupolvi on käynyt sen koulutuksen missä on keskitytty enempi taktiseen osaamiseen kuin nuo yli kolmikymppiset, jotka ovat miettineet vain miten kasvatetaan massaa kuin että miten pitäisi pelata. Ne korvaavat sen taktisen puolen puuttumisen fyysisyydellä. Sarja on ottanut isoja harppauksia eteenpäin ja se näkyy myös maajoukkueen tuloksissa, Halsti toteaa.

Pohjois-Amerikan jalkapallosarjaa pidetään erittäin fyysisenä ja sen on myös Halsti saanut jaloissaan tuta. Mustelmia piisaa.

– Lujaa mennään. Tuomarit sallivat aika fyysiset otteet. He haluavat kyllä pitää pelin rehtinä, mutta välillä lipeää ote. Tempoa ja kovuutta piisaa ja välillä tuntuu, että menee vähän yli.

Matti Heikkilä