Kahdesta ensimmäisestä ottelusta tasapelin ja tappion pelannut Italia murskasi Englannin alle 21-vuotiaiden EM-kisojen B-lohkon päätöskierroksella numeroin 3-1.

Italian maalijuhlan aloitti Andrea Belotti, joka viimeisteli 25. minuutilla ottelun ensimmäisen maalin. Kaksi minuuttia myöhemmin Marco Benassi lisäsi englantilaisten tuskaa.

Toisella puoliajalla Benassi teki illan toisen maalinsa ja Italia siirtyi 3-0-johtoon. Tässä vaiheessa italialaiset eivät vielä liikaa tuuletelleet, sillä Portugali ja Ruotsi olivat nyhjäämässä 0-0-tasapeliä. Tasapeli olisi vienyt sekä Ruotsin että Portugalin jatkoon Italian voittaessa.

Goncalo Paciencia vei kuitenkin Portugalin 1-0-johtoon, ja italialaiset pääsivät käsiksi välieräpaikkaan.

Ruotsi ei ollut vielä luovuttanut, ja 89. minuutilla Simon Tibbling tasoitti pelin. Näin Ruotsi eteni jatkoon lohkokakkosena Portugalin jälkeen.

Tämä oli jo toinen ottelu turnauksessa, jossa Ruotsi teki viime hetken maalin. Se kukisti avausottelussa Italian Isaac Kiese Thelinin 86. minuutilla tekemällä osumalla luvuin 2-1.

Italia päätyi Ruotsin kanssa neljään pisteeseen. Alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa keskinäinen ottelu on kuitenkin pisteiden jälkeen seuraava kriteeri, jonka perusteella maat asetetaan paremmuusjärjestykseen. Tämä tarkoitti Italian putoamista.

Turnaus jatkuu lauantaina välierillä. Ensin kello 19.00 alkaen Portugali kohtaa Saksan, ja myöhemmin illalla Tanska kohtaa Ruotsin kello 22.00. Nuokin ottelut on nähtävissä suorina ja suomeksi selostettuna Elisa Viihteeltä täältä.