Pikkuhuuhkajat eli Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtaa lauantain kotiottelussa Ruotsin. Kello 15:00 alkava ottelu on Helsingin Pallokentän 100-vuotisjuhlaottelu, ja siihen on vapaa sisäänpääsy.

Ottelu näkyy suorana lähetyksenä myös Huuhkaja-TV:ssä. Lähetys alkaa kello 14:45.

Molemmat joukkueet valmistautuvat syksyllä alkavaan alle 21-vuotiaiden EM-karsintaan. Suomen lohkossa pelaavat Azerbaidzhan, Färsaaret, Itävalta, Saksa ja Venäjä.

Suomen päävalmentaja Tommi Kautonen kertoo Palloliiton tiedotteessa Ruotsin olevan kova haaste Suomen nuorille.

– Meidän tulee olla yksilöinä ja joukkueena aivan parhaimmillamme, mikäli haluamme ottelusta hyvän lopputuloksen. Tarvitsemme koko joukkueen keskittyneen, päättäväisen ja laadukkaan suorituksen.

Suomelta puuttuu ottelusta loukkaantumisen vuoksi sivussa oleva Vahid Hambo, joka iski maaliskuussa Pikkuhuuhkajille kolme maalia kahdessa ottelussa.

Ruotsin kärjessä sen sijaan viillettänee Celticissä lainalla viime kauden pelannut John Guidetti, joka on onnistunut Ruotsin nuorille kahdessa viime ottelussa.

Guidetti hankittiin Manchester Citystä Celticiin lainalle samana päivänä, kun Teemu Pukki siirtyi lainalle Bröndbyhyn.

Vahvasti kauden aloittanut Guidetti ei onnistunut Skotlannissa ja ajautui Celtic-fanien hampaisiin. Mies teki lopulta Skotlannin Valioliigassa 24 ottelussa kahdeksan maalia. Guidettin sopimus päättyi, ja hän on nyt vapaa etsimään itselleen uutta seuraa.