Italian pelit päättyivät eilen alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa alkulohkoon, vaikka joukkue voittikin Englannin vakuuttavasti 3-1.

Kahdesta ensimmäisestä ottelusta yhden pisteen keränneen Italian jatkoonpääsy ei ollut enää heidän omissa käsissään, sillä etukäteen oli tiedossa toisessa lohkon ottelussa tasapelin riittävän sekä Portugalille että Ruotsille välieriin pääsemiseksi.

Portugali siirtyi ottelussa 81. minuutilla johtoon. Tuo tulos olisi tarkoittanut Italian välieräpaikkaa. Viime hetkillä Ruotsin Simon Tibbling kuitenkin tasoitti ottelun ja Ruotsi eteni jatkoon.

Italialaismedia ei niellyt pelättyä tasapeliä, vaan esimerkiksi Gazzetta dello Sport otsikoi ”Alle 21-vuotiaat iskivät kolme maalia. Heidät kuitenkin pudotti tasapeli, joka haisee salaliitolta.” Corriere dello Sport taas kirjoitti ”U21 ulos salaliiton takia. Kaunis Italia, sinua huijattiin”

Italialaisilla on katkeria muistoja ruotsalaisista vastaavista tilanteista, sillä kesän 2004 aikuisten EM-kisoissa Ruotsi ja Tanska pelasivat 2-2-tasapelin, mikä tarkoitti Italian putoamista. Tuolloin Ruotsin Mattias Jonson tasoitti 89. minuutilla. Samalla minuuttiluvulla syntyi Ruotsin eilinenkin tasoitus.

Ruotsi kohtaa välierissä A-lohkon voittaneen Tanskan lauantaina 22.00 alkavassa ottelussa. Tuota ennen, lauantaina kello 19.00 Saksa ja Portugali ottavat toisistaan mittaa ensimmäisessä välierässä.

Molemmat ottelut on nähtävissä suorana ja suomeksi selostettuna Elisa Viihteellä täältä.

Lähde: Bild.