Alle 21-vuotiaiden EM-turnaus käynnistyi eilen A-lohkon osalta, kun Saksa ja Serbia jakoivat pisteet 1-1-lukemin ja Tanska kukisti isäntämaa Tshekin nousemalla takaa 2-1-voittoon.

Toisen pelipäivän ohjelmassa ovat B-lohkon ottelut Italia-Ruotsi (klo 19) ja Englanti-Portugali (klo 21.45).

Kisojen ennakkosuosikkeina on pidetty Englantia, jonka riveistä löytyy mm. valioliigasensaatio Harry Kane, sekä Saksaa, jonka ryhmästä peräti 11 pelaajalla on jo A-maajoukkuekokemusta.

Saksa jäi avauspelissä tasoihin eikä Englannillekaan avauspeli ole läpihuutojuttu.

Portugali murskaava karsinnoissa

Portugali eteni kisoihin voittamalla kaikki kahdeksan lohkopeliään ja jatkokarsinnassa joukkue raivasi Hollannin tieltään kahden ottelun yhteismaaleilla 7-4, 2-0-lukemin tulleen avausvoiton jälkeen.

Englanti voitti niin ikään oman lohkonsa voittamalla 9/10 otteluaan ja sai kisapaikan kaatamalla jatkokarsinnassa Kroatian 4-2-lukemin.

Carvalho Portugalin tärkein pelaaja

William Carvalho voi hyvinkin nousta turnauksen suurimmaksi tähdeksi. 23-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja edustaa kotimaansa Sporting Lissabonia, mutta muun muassa useampikin Valioliigan kärkiseura on miehen perässä.

Eri medialähteiden mukaan Arsenal, Chelsea ja ManU ovat tarkkailleet kymmenesti Portugalin A-maajoukkueasunkin päälleen pukenutta pelaajaa tiiviisti.

Torstaina nähdään, mikä Carvalho on miehiään, kun vastaan tulee Englannin hyökkäysvoimainen miehistö. Carvalho pysäyttää vastustajansa tehokkaasti eikä kaihda koviakaan otteita. Viime kaudella mies otti seurajoukkueesaan 12 varoitusta ja ajettiin yhdessä ottelussa ulos.

Elisa Viihde näyttää kaikki U21-ikäluokan EM-ottelut suorina lähetyksinä suomenkielisillä selostuksilla

Katso tästä vielä aiempi juttumme kisojen suurimmista tähdistä.