Ruotsi teki selvää jälkeä Tanskasta alle 21-vuotiaiden EM-kisojen välierässä. Ruotsi marssii finaaliin 4-1-voiton jälkeen.

Ruotsi sai otteluun loistoalun, kun se johti peliä 2-0 jo 26 minuutin väännön jälkeen. Maalinteon aloitti John Guidetti, joka pisteli rangaistuspotkun varmasti sisään 23. minuutin kohdalla.

Kolme minuuttia edellisestä Guidetti oli jälleen asialla. Tällä kertaa kärkipelaaja petasi loistopaikan Simon Tibblingille. Puolustavan keskikenttämiehen sijoitus maaliverkkoihin oli kylmänviileä.

Tanska nousi vielä mukaan taistelun toisen jakson alussa, kun Uffe Bech kavensi lukemat 1-2:een maalinedusruuhkasta.

Pelin lopussa lukemat kuitenkin repesivät. Kentälle vaihdettu Robin Quaison ampui 3-1-lukemat 83. minuutilla. Quaison pedattiin seinäsyötöllä läpi – ja tämäkin viimeistely oli huippuluokkaa.

4-1-maalin teki vielä lisäajan lopulla Oscar Hiljemark.

Ruotsi kohtaa näin finaalissa Portugalin, joka kaatoi Saksan toisessa välierässä peräti 5-0. Finaali pelataan tiistaina Eden Stadiumilla, Prahassa.

Alle 21-vuotiaiden EM-kisat näkee suorana ja suomeksi selostettuna Elisa Viihteellä täältä.