Tällä hetkellä Tanskaa alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa edustava Pierre-Emile Höjbjerg kertoo jalkapallosivusto Licence to Roamin haastattelussa asettaneensa tähtäimensä korkealle.

– Haluan myös olla maailman paras pelaaja. Mahdollisuudet siihen ovat ohuet. Luultavasti kukaan ei voi päästä Messin tai Cristiano Ronaldon tasolle, mutta tulen antamaan kaikkeni päästäkseni niin lähelle kuin mahdollista. Minun on asetettava rima korkealle, kertoo 19-vuotias keskikenttäpelaaja.

Höjberg siirtyi jo 16-vuotiaana tanskalaisseura Bröndbyn junioreista Bayern Münchenin organisaatioon.

Ensimmäiset kaudet menivät Bayernin reservijoukkueessa Saksan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla Regionalliigassa. Siellä tanskalainen teki kovaa jälkeä jo nuoressa iässä.

Läpimurto Bayernin ykkösjoukkueeseen on ollut odotetun vaikea. Tammikuussa 2015 Höjberg siirtyikin loppukaudeksi lainalle 1. Bundesliigan FC Augsburgiin. Visiitti oli varsin onnistunut, 16 ottelussa tuli kaksi maalia ja kolme maalisyöttöä.

– Olen 19-vuotias, ehkä hieman naiivi, hieman tyhmä, mutta odotukseni ja kunnianhimoni olivat vielä tuossa vaiheessa hieman liikaa valmentajalle ja FC Bayernille. Se oli minun virheeni. Siksi siirryin Augsburgiin jahtaamaan tavoitteitani.

Tanska eteni lohkovoittajana jatkoon alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa. Se kohtaa lauantai-iltaisessa välieräottelussa Ruotsin kello 22.00 alkaen. Kello 19.00 samana iltana alkavassa ensimmäisessä välierässä ovat vastakkain Portugali ja ennakkosuosikki Saksa.

Alle 21-vuotiaiden EM-kisat näkee suorana ja suomeksi selostettuna Elisa Viihteellä täältä.