Saksa ja Portugali kohtaavat tänään lauantai-iltana kello 19.00 alkavassa alle 21-vuotiaiden EM-välierässä.

Portugali ja Saksa voittivat molemmat alkulohkossaan yhden ottelun ja pelasivat kaksi tasan. Saksalle se riitti A-lohkon kakkossijaan, Portugalille B-lohkon voittoon.

Saksa lähtee ennakkosuosikkina illan otteluun, niin kuin jokaiseen muuhunkin taistoon tässä turnauksessa. Portugalin valmentaja Rui Jorge myöntää joukkueensa aseman ennakkoon.

– Taktinen lähestyminen Saksaa vastaan ei eroa normaalista. Heillä on hieno joukkue, ja meidän täytyy pelata lähes täydellisesti voittaaksemme heidät, kertoi portugalilaisvalmentaja Uefan haastattelussa.

Saksan valmentaja Horst Hrubesch odottaa luottavaisena illan ottelua. Pienistä maalinteko-ongelmista huolimatta peli on ollut hyvin kasassa.

– Olen luottavainen, koska meidän yli ei ole juostu yhdessäkään ottelussa. Aina kun on tarvittu, olemme onnistuneet löytämään uuden vaihteen, sanoo Hrubesch Uefan haastattelussa.

Hrubesch myös muistutti illan ottelun olevan osa isompaa prosessia.

– Emme pelkää Portugalia. Meille on aina tärkeää edetä askel askeleelta, joten vastustajalla ei ole niin väliä. Olemme alusta saakka sitoutuneet prosessiin ja nyt haluamme finaaliin.

Illan ottelu näkyy suorana ja suomeksi selostettuna Elisa Viihteellä täältä.