VPS kohtaa AIK:n torstaina klo 19.00 Oulun Raatin stadionilla Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen ottelussa.

VPS:n kausi Veikkausliigassa on sujunut umpisurkeasti. Europelit tuovat vaasalaisille mahdollisuuden kääntää kurssi myös kotimaan kentillä. Voitto ennakkosuosikki AIK:sta tekisi vaasalaisten kolhuja saaneelle itsetunnolle hyvää.

– Tietysti sitä se parhaimmillaan on – mahtava mahdollisuus. Itse olen pelannut Eurooppa-liigaa ja Mestarien liigaa Klubissa. Ne pelit tuo aina piristysruiskeen keskelle kautta. Niissä on aina erilainen virinä kun vastassa on vieraita joukkueita, eri stadioneita ja erilaista yleisöä. Kivaa hypeä ja hyvää eurofiilistä, VPS:n hyökkääjä Juho Mäkelä toteaa SuomiFutis-sivustolle.

VPS:lla ei käynyt arpaonni. AIK on yksi Ruotsin isoista seuroista ja sijoittui viime kaudella pronssille. Kuntopuntarissa se porskuttaa neljän ottelun tappiottomassa putkessa.

– AIK oli varmaan kovin vastus mitä pystyi tulemaan. Ollaan selkeästi altavastaajia. Meille tämä on suuri mahdollisuus. Kukaan ei odota, että jatkoon mennään. Me kuitenkin itse uskotaan siihen ja uskon, että voidaan voittaa.

Voitto AIK:sta ja vielä otteluparista jatkoon meno tekisi alkukauden pahasti rämpineelle VPS:lle hyvää.

– Jos pystytään voittamaan ja pelaamaan hyvä peli. Se toisi rutkasti itseluottamusta ja voi kääntää kauden.

Toinen mahdollisuus on, että ennakkosuosikki AIK takoo vaasalaisia turpiin todella rumin numeroin.

– Se on myös mahdollisuus, mutta ei sitä ajatella. Ajatellaan positiivisena mahdollisuutena. Etukäteen ajatellaan, että me mennään Ouluun ja yllätetään AIK. Ne sitä paitsi katsoo sarjataulukkoa ja toteaa, että sieltä tulee vastaan Suomen heikoin joukkue ja helppo peli edessä, Mäkelä naurahtaa.