Veikkausliigassa pelataan odotettu ottelu tänään, kun HIFK ja HJK mittelevät taas Helsingin herruudesta.

43 vuoden odotus päättyi huhtikuussa, kun joukkueet kohtasivat tuon pitkän tauon jälkeen pääsarjatasolla. Ottelu oli erityisesti HIFK:lta varovaista vääntämistä, ja se toi lopulta 1-1-tasapelin.

– Luulen, että pelaamme vähän vapautuneemmin kuin ekassa matsissa. Se oli monelle meille ensimmäinen “iso” matsi ja silloin vähän jätkiä jännitti. Toivon, että nyt ei jännitä. Nähdään varmasti enemmän todellista IFK:ta, edellisessä derbyssä maalin tehnyt Joni Korhonen povailee Tähtirintojen verkkosivuilla.

Menoa ja meininkiä Töölöstä ei pitäisi tänään uupua, sillä stadion on viimeistä paikkaa myöten myyty. Joukkueet ja alusta ovat nyt molemmille joukkueille täysin tuttuja, joten yllätystekijät ovat rajattu minimiin.

– Molemmat joukkueet tuntevat kentän. Nyt varmasti vähän vapautuneemmin pystyy pelaamaan. Kaikki yllätysmomenttimme ovat menneet, sillä HJK tuntee meidät paremmin ja me tunnemme tietysti HJK:n. Aina pitää pelata hyvin, että voittaa tässä sarjassa pelejä ja varsinkin, kun on Klubi vastassa niin erityisen hyvin, HIFK-luotsi Jani Honkavaara tuumii.

HJK:n pelaajista Nikolai Alho ja Formose Mendy ovat sivussa illan ottelusta. HIFK:n riveistä Tuomas Mustonen (reisi), Jukka Sinisalo (nivunen) ja Otto-Pekka Jurvainen (jalkaterä) eivät ole pelikunnossa HJK:ta vastaan.

Ottelu alkaa klo 18.30 Sonera Stadiumilla.

Veikkausliigan kierros maanantaina

FC Lahti – SJK
HJK – HIFK
KTP – RoPS