Helsingin Jalkapalloklubi kohtaa tänään FC KTP:n Sonera Stadiumilla kello 16:00 alkavassa ottelussa.

Kaksikko kohtasi aiemmin kauden alkupuoliskolla Helsingissä HJK:n 1-0-voittoon päättyneessä ottelussa. Tuolloin Demba Savage viimeisteli Klubin osuman.

HJK on juuri keskellä eurohuumaa, sillä latvialaisen Ventspilsin kukistaneet helsinkiläiset pelaavat ensi viikon keskiviikkona kotikentällään Mestarien liigan 3. karsintakierroksen ensimmäisen osaottelun kazakstanilaista FC Astanaa vastaan. Valmentaja Mika Lehkosuo tietää kuitenkin, että Veikkausliiga-ottelut on hoidettava myös kunnialla.

– Tässä vaiheessa kautta jokainen ottelu on tärkeä ja yhtään peliä ei saa hävitä. Meidän on saatava pelimme hyvälle tasolle myös Veikkausliigassa, sillä ilman menestystä kotimaan sarjassa ei seuraavana vuonna pelata europelejä, toteaa HJK-luotsi seuran verkkosivuilla.

Lehkosuo ei myöskään lähde aliarvioimaan sarjassa toiseksi viimeisenä olevaa KTP:tä ja tiedostaa joukkueensa esityksien jättäneen vielä toivottavaa.

– Joukkuepuolustamisen täytyy olla KTP:tä vastaan selkeästi tiiviimpää, mitä se on ollut edellisissä Veikkausliigaotteluissa. Edellisissä peleissä linjojemme välissä on ollut liikaa tilaa ja siihen on tultava nyt muutos.

KTP:ltä Shane McFaul ja Henri Järviniemi ovat pelikiellossa ja Samuli Kaivonurmi on loukkaantuneena. HJK:lta puuttuvat vammojen vuoksi Nikolai Alho ja Veli Lampi. Formose Mendy sen sijaan palaa kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen.