Venäläisseura Terek Groznyä edustava Juhani Ojala pelaa suomalaiskauden 2015 loppuun itselleen tutun HJK:n riveissä. Polvensa etummaisen ristisiteen Unkarissa syksyllä 2014 maajoukkueen harjoituksissa rikkonut 26-vuotias toppari iloitsee paluusta kotimaahan.

– Mietimme vaihtoehtoja ja alun empimisen jälkeen Klubi tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Päätökseeni vaikutti monta asiaa ja yksi suurimmista oli se, että HJK halusi saada minut takaisin ”kotiin”, HJK-kasvatti Ojala kommentoi pelaajatallinsa OrsaSportin kotisivuilla.

HJK:ssa kiinnosti myös mahdollisuus saada säännöllisesti pelituntumaa enemmän mihin Venäjällä olisi ollut mahdollisuus tällä hetkellä.

– Nyt tarvitsen kovia pelejä ja polveni kuntoon, niinpä HJK oli minusta paras vaihtoehto. Venäjällä pelataan pääsääntöisesti kerran viikossa ja kun palaan takaisin, niin minulla on oltava alla paljon pelejä.

– En ole pelannut lähes vuoteen eikä polven kuntoutus mennyt suunnitelmien mukaan, vaan kesti paljon kauemmin kuin piti. Olenkin ottanut todella rauhassa, kuntouttanut polveani huolella, ja maalina on ollut polven täydellinen toipuminen elokuun alkuun. Viime aikoina mitään takapakkeja ei ole tullut.

Ojala debytoi Liverpool-ottelussa

Ojala ei pysty pelaamaan tällä eikä ensi viikolla tärkeissä Mestarien liigan 3. karsintakierroksen peleissä, kun kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa HJK:n osalta vasta 6. elokuuta. Toinen debyytti HJK:ssa tapahtuu kuitenkin upeissa puitteissa Olympiastadionilla tulevana lauantaina.

– Klubissa omat tavoitteeni ovat selkeät, päästä kuntoon ja auttaa Klubia voittamaan mahdollisimman paljon. Jos kaikki menee niin kuin pitää, niin aloitetaan voittamalla suosikkiseurani Liverpool heti elokuun alussa. Pelasin Young Boysin kanssa seuraa vastaan kaksi kertaa, Ojala muistelee.

– Toivon itse saavani minuutteja jo siinä pelissä. En voi osallistua vielä Astana-peleihin, mutta autan missä voin. Joukkue ja seura on muuten paljon kovempi kuin Suomessa yleisesti luullaan.

Ojala pelasi viimeksi Veikkausliigaa kaudella 2011 ja nyt mies odottaa innolla näkevänsä sarjan ja seuran nykyisten puitteiden tason.

– On mielenkiintoista saada pelata taas Klubissa, ja nähdä konkreettisesti miten paljon Klubi on mennyt eteenpäin, sekä mitata itseään taas hetken Veikkausliigassa.