Entinen Huuhkaja-vahti Otto Fredrikson pelasi liigatasolla sunnuntai-iltana monen vuoden tauon jälkeen.

Kun Fredrikson pääsi Vålerengan tolppien väliin Oddia vastaan vieraspelissä sunnuntai-iltana Norjan liigassa, oli suomalaisen edellisestä pääsarjapelistä ehtinyt kulua yli kolme vuotta. Fredriksonin pelit ovat olleet harvassa sen jälkeen, kun suomalainen loukkasi polveaan toukokuussa 2012.

Huuhkajien maalivahti satutti polvensa alkulämmittelyssä A-maaottelussa Turkkia vastaan, ja vamma vei pari vuotta Fredriksonin urasta. Moni jo ehti uskoa toipumisjakson pidentyessä, jahka Fredriksonia enää huippupeleissä nähtäisiinkään.

Vasta viime syksynä Fredrikson palasi kentälle, kun hän sai muutaman pelin vyölleen Norjan kolmostasolla. Liigaan kutsu tuli nyt heinäkuun alussa, kun akuutissa maalivahtipulassa oleva Vålerenga hälyytti Spartak Nalchikin entisen ykkösvahdin avukseen pikakomennuksella.

Vålerenga joutui pistämään Fredriksonin heti maalinsuulle, sillä ryhmän ykkösvahti Michael Langer on loukkaantunut ja hänen tuuraajansa Lars Hirschfeldt on maajoukkuetehtävissä.

33-vuotias Fredrikson vastasi huutoon ammattimiehen elkein ja torjui voiton tuliaisiksi kotiin sunnuntain kierrokselta Oddia vastaan. Kertaalleen Fredrikson joutui antautumaan, mutta 2-1-vierasvoitto oli erinomainen tulos ryhmältä, joka lähti peliin altavastaajana.

Fredikson löysi nopeasti yhteisen sävelen joukkueen kanssa, sillä hän kertoi Norjan yleisradioyhtiölle NRK:lle liittyneensä rinkiin vasta torstaina ja ehtineensä olla mukana vain kolmien harjoitusten verran ennen peliä.

Fredikson torjuu lainalla Kongsvinger IL:n riveistä, jossa alkukauden esitykset ovat myös olleet lupaavia. Kongsvinger tähyilee ensi kaudeksi sarjanousua kakkostasolle.