Kesäkuun alun murheellisessa Viro-ottelussa A-maajoukkueessa esiintynyt Tim Väyrynen debytoi tänään Saksan kolmosliigassa Dynamo Dresdenin paidassa vakuuttavasti, kun seura voitti kotikentällään 25 530 katsojan edessä VfB Stuttgartin kakkosjoukkueen numeroin 4-1.

FC Hongassa kaudella 2013 Veikkausliigan maalikuninkuuden voittanut suomalainen alusti ensin ”akrobaattisella syötöllään” Aias Aosmanin 1-0-maalin ottelun 24. minuutilla, kerrotaan Dynamo Dresdenin Twitter-tilillä. Kymmenen minuuttia avausmaalin jälkeen Väyrynen onnistui iskemään 2-0-osuman VfB Stuttgartin kakkosjoukkueen verkkoon.

Ottelu meni puoliajalle numeroissa 2-0. Toisella puoliajalla Dresden siirtyi nopeasti 3-0-johtoon Justin Eilersin maalilla. Stuttgartin Matthias Zimmermann kavensi kuitenkin 60. minuutilla tilanteeksi 1-3. Sitten oli jälleen Väyrysen vuoro nousta parrasvaloihin. Suomalainen alusti puskullaan Eilersin ottelun toisen maalin 63. minuutilla.

65. minuutilla päävalmentaja Uwe Neuhaus päätti vaihtaa Väyrysen ja kentälle juoksi Pascal Testroet. Lisäosumia ei enää nähty, ja ottelu päättyi numeroihin 4-1.

Tammikuussa 2014 Saksaan Borussia Dortmundin kakkosjoukkueeseen siirtynyt Väyrynen pelasi viime kauden pääosin lainassa Regionalliigan (neljänneksi korkein sarjataso) Viktoria Kölnissä. Mies onnistui Kölnin paidassa tekemään seitsemän maalia kolmessatoista sarjaottelussa.

Muista sarjan suomalaisista Mika Ojala ei ollut tänään VfR Aalenin kokoonpanossa joukkueen pelattua maalittoman tasapelin Chemnitzeriä vastaan. Joni Kaukon Energie Cottbus kohtaa huomenna Timo Furuholmin Hallescherin kello 15:00 alkavassa ottelussa.