Hallitsevan Valioliiga-mestarin Chelsean manageri Jose Mourinho on heittänyt piikin monen muun kärkipään sijoja Valioliigasta tavoittelevien seurojen suuntaan heidän monista hankkinnoistaan.

ManU lienee käyttänyt jo yli 100 miljoonaa puntaa kesähankintoihin, Liverpool noin 80 miljoonaa ja Citykin 70 miljoonan punnan verran.

– Kun Roman Abramovits tuli Chelsean omistajaksi [vuonna 2003], Chelsea osti mestaruuksia [massiivisilla pelaajahankinnoilla], Mourinhoa siteerattiin Goal-sivustolla.

– Nyt he [Chelsean haastajat] ostavat mestaruuden. Kaikki heistä yrittävät ostaa mestaruuden. Meidän täytyy olla vahvoja ja taistella heitä vastaan ja pyrkiä voittamaan mestaruus ilman suuria investointeja.

Chelsea on kesällä hankkinut riveihinsä viime kaudella ManU:ssa flopanneen Radamel Falcaon lainalle AS Monacosta, brassilupaus Nathanin kotimaastaan sekä Stokesta kehutun Asmir Begovicin maalivahtiosastonsa tueksi, kun Petr Cech päästettiin Arsenaliin. Rahaa ei ole kulunut läheskään niin paljon kuin edellä mainituilla seuroilla.