Manchester Unitediin vielä kesäkuussa huhuttu vuoden takainen maailmanmestari Mats Hummels kertoo saksalaislehti Kickerille viime kauden epätasaisten otteidensa johtuneen hänen ongelmistaan ylipainon kanssa.

– Viime kauden avauspuoliskolla pelasin luultavasti huonommin kuin koskaan elämässäni. Tunsin oloni erittäin heikoksi ja näytin todella heikolta. Painoni oli katastrofi minulle. Syömisestä tuli minulle pahe, ja turhautumisestani johtuen ajauduin paheelliseen kierteeseen, totesi Hummels Kickerille.

Hummelsin mukaan hän on nyt selvästi paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten. Mies kertoo käyneensä tärkeän keskustelun seuraa seitsemän vuotta valmentaneen Jürgen Kloppin korvanneen uuden päävalmentajan, Thomas Tuchelin, kanssa.

– Meillä oli keskustelu minun vielä miettiessä tulevaisuuttani. Pidin siitä, mitä hän sanoi ja tavasta jolla hän sanoi sen.

– Hän kertoi minulle kaiken virheistäni. Jos valmentaja haluaa minun jatkavan, on tärkeää, että hän ei kaunistele vain asioita vaan kertoo totuuden, jatkoi Dortmund-kapteeni.

Dortmund jäi viime kaudella Bundesliigan seitsemänneksi pelattuaan katastrofaalisen syyskauden. Neljänä aikaisempana kautena ruhrilaisseura sijoittui kahden parhaan joukkoon.