Real Madrid on hankkimassa kiinalaisen Lin Liangmingin, kertoo espanjalaislehti AS. Lehden mukaan Guangzhou R&F:n 18-vuotias keskikenttämies maksaa noin 300 000 euroa.

Lähteen mukaan Real aikoo julkistaa hankinnan, kun se saapuu ensi viikolla Kiinaan pelaamaan kaksi International Champions Cup -harjoitusturnauksen ottelua.

Kiinalaissivusto China.org.cn:n mukaan nopea ja hyvin palloa käsittelevä Lin on tekemässä viiden vuoden sopimuksen ”Los Blancosin” kanssa. Nuorukainen aloittanee Realin kakkosjoukkue Castillassa.

Real Madridin on jo pitkään uskottu haluavan joukkueeseensa kiinalaispelaajan. Realistinen – tai kyyninen – arvio onkin, että Lin hankitaan vain parantamaan espanjalaisjätin markkina-asemaa Kiinassa.

Kiinalaispelaajan siirtyminen Real Madridin organisaatioon lisäisi seuran saamaa näkyvyyttä Kiinassa ja toisi mahdollisesti merkittävästi tuloja seuralle, jos Kiinan kasvava ja rikastuva keskiluokka alkaisi kannattaa seuraa. Mikäli Lin maksaa vain 300 000 euroa, on joka tapauksessa lähes varmaa, että tuo investointi on kannattava.

Vuonna 2014 valmistunut Coventryn yliopiston tutkimus väitti Real Madridin olevan Kiinan neljänneksi suosituin jalkapalloseura Arsenalin, Manchester Unitedin ja AC Milanin jälkeen.

Lähde: BBC