Kolme seuraa aloittaa tämän vuoden suomalaiset europelit, kun Eurooppa-liigan ensimmäinen karsintakierros käynnistyy toden teolla.

Kaikki suomalaisjoukkueet aloittavat kaksiosaiset karsintaottelut kotikentällä. FC Lahti kohtaa Ruotsin Allsvenskanin Elfsborgin, Seinäjoen Jalkapallokerho haastaa Helsingissä islantilaisen FH Hafnarfjördurin ja Vaasan Palloseura kohtaa tukholmalaisseura AIK:n Oulun Raatin stadionilla.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas tiedostaa ruotsalaisvastustajan kovuuden mutta uskoo silti löytäneensä keinot Elfsborgin kaatamiseen vastustajaa analysoimalla.

– Aika monta tuntia on käytetty siihen. Tarkka kuva muodostunut. Todella taitava ja pelaava joukkue, pyrkii pallonhallintaan. Joukkue pelaa näyttävästi ja usein hitailla hyökkäyksillä. Ei turhaan Ruotsin kakkonen. Ollaan löydetty juju siitä, miten saataisiin ensimmäisestä ottelusta hyvä tulos, kertoo Korkeakunnas FC Lahden verkkosivuilla.

Vaasalaiset kohtaavat oman ruotsalaishaasteensa AIK:ta vastaan. Olli Huttusen päävalmentajana tällä viikolla korvannut Petri Vuorinen tunnustaa realiteetit.

– Siitä tulee meille todella kova haaste. AIK on skandinaavisella mittarilla suurseura, ja se tulee varmasti näkymään kentällä, Vuorinen ennakoi VPS:n verkkosivuilla.

Vuorinen näkee VPS:n joukkueesta silti löytyvän tarvittavat aseet vastustajan kaatamiseksi.

– Hyökkäyspelaaminen on iso haaste, mutta meillä on idea torstaihin, meiltä löytyy taitavia pelaajia, jotka pystyvät liikkumaan isolla alueella. Meidän pitää saada liikkeet, ajoitukset ja syötöt kohdilleen, Vuorinen jatkaa.

SJK:lla lähtee pienoisena ennakkosuosikkina sarjaansa johtavaa islantilaisjoukkuetta vastaan. Seinäjokisten päävalmentaja Simo Valakari muistuttaa kuitenkin islantilaisen jalkapallon nykytilasta.

Islannin jalkapallo on isossa buumissa ja menossa kovasti eteenpäin. Tämäkin joukkue on ollut jo monena vuotena europeleissä. Tiedostamme sen ja olemme hyvin valmistautuneet tähän ottelupariin. Siitä tulee tiukka vääntö, ja meidän pelaajien pitää olla joka asiassa parhaimmillaan. Silti meillä on täysin realistiset mahdollisuudet jatkoon, toteaa Valakari SJK:n kotisivuilla.

Kaikki suomalaisseurojen ottelut alkavat kello 19.00. Toiset osaottelut pelataan tasan viikon päästä torstaina.