Loppuunmyydyllä Sonera Stadiumilla päästiin taas maanantaina nauttimaan huikeasta tunnelmasta.

HJK ja HIFK mittelivät Stadin herruudesta jo huhtikuun alussa. Tuolloin päädyttiin 1-1-tasatulokseen – ja samoihin lukemiin päädyttiin myös maanantai-iltana Veikkausliigan kierroksella. Näin Helsingin parhaimman selvittäminen jää kauden viimeiseen keskinäiseen kohtaamiseen.

Ottelun avausmaali nähtiin toisen jakson alussa, kun HJK:n japanilaisvahvistus Atomu Tanaka pääsi viimeistelemään Erfan Zenelin ja Rasmus Schüllerin esityöstä. Tanaka pääsi laukomaan 16-alueen rajalta, kun HIFK oli ensin puolustanut erikoistilanteen heikosti. Tanakan sijoitus vasemmalla jalalla alakulmaan oli tarkkaa tekoa.

HJK vei peliä toisella jaksolla vaisumman ensimmäisen 45-minuuttisen jälkeen ja näytti jo vievän matsin nimiinsä. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että HIFK on hankala vastus Klubille.

Tälläkään kertaa hallitsevien mestarien johto ei pitänyt. Ottelun loppuvaiheilla oli HJK:n vuoro puolustaa erikoistilanne huonosti, ja Tommi Vesala pääsi laukaisemaan rangaistusalueen rajalta pitkän sivurajaheiton jälkeen.

Vesalan pommi painui läpi pelaajamassan ja alakulmaan asti! HIFK:n fanipääty räjähti verkon pöllähdyksen jälkeen juhlintaan.

Stadin herruudesta pelataan vielä 24. elokuuta.

Veikkausliigan tulokset maanantaina

FC Lahti – SJK 1-0
HJK – HIFK 1-1
KTP – RoPS 0-0