Ykkösen puhutuin nimi on alkukesästä ollut kesäkuun kuukauden pelaajaksi juuri valittu TPS-maalivahti Oskari Forsman. Turkulaisten porilaisveskari on pitänyt häkkinsä koskemattomana jo peräti kahdeksan peräkkäistä ottelua.

Turkulaisten itseluottamus huokuu nyt ulospäin muutenkin kuin pelillisessä muodossa, sillä joukkueen alakerta on kasvattanut jo toista kuukautta naamakarvoja, jotka lähtevät vasta seuraavan tappion koittaessa.

– Joo, kyllähän tämä jo vähän farssin puolelle menee, Forsman nauraa SuomiFutis-sivustolle.

– Ilmeisesti kaikki mahdolliset partajumalat ovat meidän puolella!

Ylen haastattelussa ennen juhannusta Forsman paljasti, että tyttöystävä ei ole poikaystävänsä uudesta karvakuontalosta täysin vakuuttunut.

– Vielä olen saanut kotona rauhassa hengittää ja samaan sänkyynkin olen päässyt nukkumaan, mutta kova paikka se hänelle on tietysti, Forsman virnistää.

Mutta – nyt tulee yllätys – Forsman sanoo, että häntä itseään nollaputkesta tohkaaminen ”alkaa henkilökohtaisella tasolla jo jopa kyrsiä”.

– Kyllä mä tämän putken jatkumisen sijaan otan mieluummin vaikka 6-5-voiton, kunhan joukkue vaan menestyy. Mä olen todella kiitollinen siitä sitoutumisesta, mitä meidän pakisto on tehnyt. Sitähän tämä vaatii, että pakit tekevät sen paskaduunin, ja mä sitten vaan poimin ne karat pois, Forsman huomauttaa.

Sunnuntaina mustavalkopaidat ja alakerran karvaturvat joutuvat kauden ehkäpä kovimpaan testiin, kun edessä on reissu sarjakärki PS Kemin vieraaksi. Juuri Meri-Lapin jengi on aiheuttanut Tepsille edellisen tappion, 14. toukokuuta maalein 3-0 Turussa.

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant