Arsenal on saalistanut kolmesta Valioliiga-pelistä vain neljä pistettä. Maanantaina joukkue pelasi kotona maalittoman tasapelin Liverpoolia vastaan.

Lukemista huolimatta tilanteita riitti molemmissa päissä. Liverpool oli parempi avausjaksolla, kun Arsenalin varamiehinen puolustus oli helisemässä. Arsenalilla ykköstopparipari Laurent Koscielny (loukkaantuminen) ja Per Mertesacker (sairastunut) olivat sivussa, tilalla pelasivat Calum Chambers ja Gabrial. Varsinkin ensimmäinen heistä haparoi merkittävästi avausjaksolla.

Liverpoolilta lähimpänä maalintekoa oli Philippe Coutinho, joka ampui peräti kahdesti maalipuihin. Myös Christian Bentekellä oli avopaikka, mutta aiemmissa peleissä haparoinut Petr Cech oli maanantai-iltana vireessä.

Arsenal sai pelinsä rauhoitettua jälkimmäisellä puoliajalla luoden huippupaikkoja. Arsenal teki jo avausjaksolla maalin, mutta Aaron Ramseyn tuomittiin olleen paitsioasemassa. Jälkimmäisellä jaksolla Alexis Sanchez tärisytteli myös tolppaa.

Arsenalin manageri Arsene Wenger myönsi, että joukkue on ollut vaisu.

– Minun täytyy myöntää, että olemme aloittaneet kauden keskinkertaisesti. Eräiltä pelaajilta on puuttunut terävyys. Pelimme ei ole tarpeeksi sujuvaa hyökkäyskolmanneksella.

– Teimme tässä ottelussa kuitenkin säännönmukaisen maalin, mutta emme voi muuttaa sitä ottelun jälkeen. Tuomarin tuomio oli mikä oli, Wenger kommentoi Ramseyn hylättyä maalia. Meillä oli muutenkin paikkoja, mutta emme pystyneet viimeistelemään.

Liverpool-luotsi Brendan Rodgers kehui omiaan. Joukkue on sarjassa kolmantena seitsemällä pisteellä eikä ole päästänyt maaliakaan.

– Mielestäni olimme erinomaisia. Avausjaksolla Petr Cech oli ottelun hahmo. Toisella jaksollakin olimme uhkaavia hyökkäyksissämme. Pelaajat tekivät paljon töitä.