Viime kauden cup-mestari Arsenal kaatoi pitkästä aikaa viime kauden liigamestarin Chelsean, kun joukkueet kohtasivat sunnuntaina perinteisessä Community Shield-ottelussa viikkoa ennen Valioliigan alkua.

Arsenal-luotsi Arsene Wengerille voitto vastinparistaan Jose Mourinhosta oli vasta ensimmäinen, kun kyseessä oli 14:s kohtaaminen managerien välillä.

Chelsea on ollut Valioliigan ykkössuosikki myös tulevaksi kaudeksi, mutta tykkimiehet nostavat voitolla uskoaan taistelussa mestaruudesta ja lienee nyt ykköshaastajan asemassa.

Ottelun alussa Chelsean kannattajat huusivat rankkaria, kun Cesc Fabregas tuupertui maahan rankkarialueella törmäyksessä Arsenal-toppari Per Mertesackerin kanssa. Espanjalainen osui palloon, mutta Mertesacker ei tilanteessa tehnyt selvää rikettä.

Arsenal puolestaan onnistui omassa huippupaikassaan. Tilanteen alusti Theo Walcott puskemalla laidalta läpi. Miestä rikottiin jo kovasti rankkarialueella, mutta pallo pysyi hallussa. Walcott jakoi palloa toisella laidalle Alex Oxlade-Chamberlainille, joka kääntyi irti puolustajasta laukoen pallon takaylänurkkaan 2.4 minuutilla.

Osuma oli Arsenalille ensimmäinen Chelseaa vastaan 506 minuuttiin, mutta muodostui sitäkin arvokkaammaksi.

Chelseallakin oli useita huippupaikkoja ottelussa. Avausjaksolla Ramires puski läheltä yli, mitä Mourinhokin elehti sivurajalla osoitelleen päätään ja maata.

Chelsea otti toisella jaksolla yhä enemmän ottelun hallintaa itselleen. Toisella jaksolla paras paikka siunaantui Eden Hazardille, joka kuitenkin ampui ahdistettuna pallon yli reilusta viidestä metristä.

Arsenalin vaihdosta irti päästämällä Olivier Giroud’lla oli myös parikin huippupaikkaa vastaiskuista, mutta yritykset karkasivat yli maalin.

Arsenalin voitolle viimeisen silauksen antoi Chelseasta seuraan tullut maalivahti Petr Cech, joka muutenkin varman pelin päälle torjui Oscarin erinomaisen vaparin yläkulmasta toisen puoliajan loppupuolella.

Molemmat hätyyttelivät lopussa maalia, mutta lopputulokseksi jäi Arsenalin 1-0-voitto.

OptaJoe

@OptaJoe
506 - Alex Oxlade-Chamberlain's goal was Arsenal's first against Chelsea in 506 minutes of action. Relief.

OptaJoe

@OptaJoe
14 - Arsene Wenger has finally beaten Jose Mourinho at the 14th time of asking (W1 D6 L7). Special.