Liverpool saapui pikavisiitille Suomeen perjantai-iltana. Lauantaina pelattava HJK-ottelu on Liverpoolin toiseksi viimeinen harjoitusottelu ennen 9.8 alkavaa Valioliigaa, ja joukkue lentää välittömästi sen jälkeen takaisin kotiin. Ennen Helsinkiä joukkue harjoitteli ja pelasi noin parin viikon ajan Aasiassa.

– Aasian reissu täytti odotuksemme kaikin puolin, ja saimme juuri sen mitä halusimmekin. Meillä on vielä viikko aikaa ennen sarjan alkua, ja oloni on erittäin luottavainen.

– HJK on Suomen menestyksekkäin joukkue, ja se johtaa sarjaa. He pelaavat muodostelmalla 4-2-3-1 hyvin organisoitua jalkapalloa. Uskon, että he ovat meille hyvä vastus ja maksimaalinen testi, Liverpoolin manageri Rodgers sanoi seuran lehdistötilaisuudessa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Liverpoolin kuudenteen sijaan päättynyt viime kausi oli suuri pettymys. Ennen kaikkea maalinteko oli joukkueelle vaikeaa, mutta Rodgersin mukaan kyse on kuitenkin kokonaisuudesta.

– Olemme kesällä pyrkineet kehittämään pelimme jokaista osa-aluetta. Puolustaminen ja sen organisointi tulee aina ensin, se luo pohjan kaikelle muulle, manageri korosti.

Joka tapauksessa seurassa on reagoitu viime kauteen hankkimalla seitsemän uutta pelaajaa ja kaksi uutta jäsentä valmennusryhmään.

– Pitää paikkansa, että olemme hankkineet pelaajia maalintekovoiman tuomiseksi. Olen toistaiseksi erittäin tyytyväinen siihen, mitä uudet pelaajat ja taustahenkilöt ovat tuoneet, Rodgers sanoi.

Merkittävimmät uudet nimet joukkueen yläkertaan ovat Hoffenheimista tullut brassi Roberto Firmino, Danny Ings Burnleystä sekä kesän ykköshankinta, Aston Villan ja Belgian maajoukkueen hyökkääjätähti Christian Benteke. Mies ei ole pelannut uudessa seurassaan vielä otteluakaan, eikä hän ole myöskään Helsingissä mukana. Rodgers selvitti syitä siihen ja kehui Bentekeä samalla estoitta.

– Benteke on vasta tullut seuraan, joten hänen oli parempi jäädä kotiin treenaamaan raskaan matkustamisen sijaan. Kausi on pitkä, ja haluamme menestyä kaikissa kilpailuissa. Siksi on parempi että nyt pelaavat ne pelaajat jotka ovat täydessä kunnossa.

– Benteke on ollut viime kausina meille hankala vastustaja. Hän on nopea, liikkuva, älykäs ja hyvä suojaamaan palloa. Hän on 24-vuotiaana erinomaisessa iässä, ja uskon, että hänestä tulee olemaan joukkueelle ja faneille vielä paljon iloa, Rodgers suitsutti.