21-vuotias maalivahti Daniel Kollar siirtyi espoolaisen FC Hongan raunioilta maaliskuussa Kemiin. Uutinen saattoi yllättää monet, mutta nuori käänsi hankalan tilanteen voitokseen.

Daniel Kollar teki viime kesänä muun muassa kapteeni Jussi Vasaran tavoin kahden vuoden jatkosopimuksen pitkään negatiivisissa uutisisissa kärvistelleen FC Hongan kanssa. Joukkue ei kuitenkaan saanut uusittua liigalisenssiään kaudeksi 2015, joten iso tukku sekä rutinoituja pelimiehiä että nuoria lupauksia jäi vaille työnantajaa.

– Siinä vähän aikaa ihmeteltiin, että mitäs nyt? Alkushokin jälkeen aloin miettiä uusia virityksiä ja niitä tulikin ihan hyvin. Siinä mielessä oloni oli koko talven luottavainen ja treenasin kovaa. Veikkausliigasta kiinnostusta tuli parista seurasta ja Unkarissa kävin kahden joukkueen testissä, Kollar kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Kollar ehti pelata Veikkausliigaa Hongassa 18 ottelun verran ja ryöväsi viime kaudella ykköstorjujan paikan muutaman vuoden kokeneemmalta Walter Viitalalta. Kesän 2013 hän pelasi lainalla Ykkösessä AC Kajaanin riveissä.

Siirto vuoden sopimuksella PS Kemiin tapahtui siis lopulta maaliskuussa.

– Olen erittäin tyytyväinen ratkaisuuni. Olen nuori maalivahti ja minulle on tärkeää, että saan pelata. Kemiin on rakennettu vahva joukkue. Huomasin sen lähes heti sen jälkeen, kun tulin seuraan. Omakin pelini on kulkenut. Koen, että olen kehittynyt kaikilla osa-alueilla. Tavoitteemme on sarjan mestaruus, eli vielä pitää onnistua seitsemän pelin verran.

– Aloitimme kauden vahvasti ja se on antanut itseluottamusta. Ykkönen on ollut todella tasainen sarja. Johdamme, mutta olemme pelanneet tasaisesti häntäpäänkin joukkueita vastaan, pelaaja toteaa.

Kollar istui sunnuntaina vaihtopenkillä, kun kemiläisten torjuntavastuun kantoi Juhani Pennanen. Kaksikko kilpailee tiukasti peliajasta. Kollarin saldo on nyt kaksitoista ja Pennasen kahdeksan sarjaottelua.

– Valmennusjohto sanoi meille ennen ensimmäistä sarjapeliä, että he tulevat käyttämään rotaatiota. Totta kai haluaisin pelata koko ajan, olen määrätietoinen ja kunnianhimoinen urheilija. Mutta jos pelaan vähintään joka toinen viikko, ei se vaikuta vireeseen.

Kollar edusti FC Hongan organisaatiota viisivuotiaasta saakka, eli lopulta yhteensä 16 vuotta. Hän seurasi läheltä seuran edustusjoukkueen nousukauden ja lopulta kaatumisen. PS Kemi havittelee nyt Ykkösen nousijajoukkueena suoraa nousua Veikkausliigaan. Onko pienen kaupungin seuran organisaatiolla rahkeita liigassa pärjäämiseen?

– Jos joukkueemme runko säilyy, saamme muutamia vahvistuksia ja hieman leveyttä rinkiin, niin uskon täysin Kemin mahdollisuuksiin. Ero Ykkösen ja liigan välillä ei loppujen lopuksi ole niin iso. Olen viihtynyt täällä todella hyvin. Varsinkin jos nousu tulee, olen kiinnostunut jatkamaan joukkueessa, Kollar vakuuttaa.

Terveiset Espooseen!

Maalivahti on ehtinyt omien peliensä ohella seurata myös ”uuden Hongan” otteita Kakkosessa. Antti Muurisen kanssa HJK:ssa menestystä niittänyt Juho Rantala sai valmennettavakseen hurjan kokoonpanon, kun moni kokenut peluri päätti jäädä tai tehdä muualta paluun seuraan.

Honka johtaa Kakkosen Eteläistä lohkoa 18 pisteen erolla ennen toisena etenevää Gnistania. Joukkue on pelannut 21 matsista kaksi tasan ja voittanut loput. Maalierokin on kunnioitettava 48-5.

– Kun katson heidän pelaajaluetteloaan, en voi sanoa olevani yllättynyt. Toivon ja haluan todella, että Honka nousee ja vielä mahdollisimman nopeasti, Kollar päättää.

PS Kemi johtaa Ykköstä 42 pisteellä, kun takana on 20 kierrosta. JJK:lla on koossa 36 pistettä, mutta jyväskyläläiset ovat myös pelanneet ottelun vähemmän. Kilpailu on kaksikon takana tiukkaa. PK-35 Vantaalla ja TPS:lla on kasassa 35 ja AC Oululla 32 pistettä.

PS Kemi kohtaa seuraavaksi TPS:n Turussa lauantaina 5.9. klo 16.