HJK hävisi lauantaina Olympiastadionilla Liverpoolille 0-2-lukemin. Valioliiga-joukkueen maalit syntyivät toisen jakson loppupuolella, kun varsinkin HJK oli jo tehnyt useamman vaihdon. (otteluraportti).

HJK:lle ottelu tuli kahden tärkeän europelin väliin, kun Mestarien liigan 3. karsintakierroksen avauspeli FC Astanaa vastaan oli ohjelmassa viikolla ja 0-0-tuloksesta aloitetaan vieraspeli Kazakstanissa ensi keskiviikkona.

Otteluparin voittaja pelaa ensi kaudella vähintään Eurooppa-liigan lohkovaiheessa ja saa mahdollisuuden tavoiella viimeiseltä karsintakierrokselta paikka Mestarien liigassa.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo sai Liverpool-ottelusta sen, mitä joukkue tarvitsi.

– Tapahtuma oli sinänsä menestys – hyvä peli huippujoukkuetta vastaan. Toisaaalta tulevaa Astana-ottelua ajatellen tämä ei taktisesti tarjonnut meille mitään. Vastustaja Kazaktasnissa on erilainen, Lehkosuo summasi ottelun tauottua lehdistötilaisuudessa.

– Uskon kuitenkin, että henkisesti tämä oli hyvä peli. Ei ole aina hyvä ajatella liikaa suurta peliä [karsintapeli] ja siksi tämä tuli hyvään saumaan.

HJK oli hyvä ottelun avausjaksolla, mutta Liverpoolin ote kasvoi ottelun edetessä. HJK vaihtoi jo tauolla neljä pelaajaa, mikä osaltaan vaikutti yhteispeliin.

– Ensimmäinen 30 minuuttia ja lähes koko ensimmäinen puoliaika pantiin hyvin hanttiin. Ei ollut samanlaista murhaa kuin viime vuonna Barcelonaa-vastaan [0-6-tappio], Lehkosuo jatkoi.

– Vältimme loukkaantumiset ja teimme ottelussa kymmenen vaihtoa jotta kukin pelaaja sai sopivan kuormituksen.

Kai Lintinen
Twitter: @kailintinen