HJK:n ruotsalainen ykkösvahti Daniel Örlund muistaa aikaisemman matkansa Kazakstaniin.

Örlundin silloinen seura Rosenborg oli pelannut kotonaan myös tasapelin (2-2), ja haki Orbabasy nimistä joukkuetta vastaan arvokkaan 2-1 vierasvoiton ja jatkopaikan.

– Joukkue ei saanut pelata kotikentällään ja pelasimme suuremmalla stadionilla. Tunnelma pelissä oli aika mielenkiintoinen. Parikymmentätuhatta mylvivää kannattajaa, jotka eivät hirveästi pitäneet siitä, että teimme maalit ja menimme johtoon. Kentälle lensi kaikenlaista, melkoinen kalabaliikki, Örlund muisteli pelaajatallinsa OrsaSportin kotisivuilla menneitä.

Maan uusi ylpeys FC Astana on kuitenkin astetta parempi joukkue ja Örlund odottaa hieman yllättäen toisen osaottelun jatkuvan samanlaisissa merkeissä.

– Astana tuli Helsinkiin hakemaan hyvää tulosta jatkoon, mutta meillekin 0-0 sopi, vaikka se ei ideaali ole kotikentällä. Kaikki on kuitenkin auki ensimmäisen ”jakson” jälkeen, he joutuvat tekemään maalin ja avaamaan peliään kotikentällään, ruotsalaisvahti pohdiskeli lähtökohtia keskiviikkoon.

Örlund katsoo isännillä olevan HJK:ta enemmän paineita otteluun lähdettäessä.

– Toki mekin joudumme maalin tekemään, mutta paineet ovat nyt heillä. Odotan pelistä samanlaista, me pidämme palloa ja he satsaavat vastahyökkäyksiin.

– Molemmilla on tavoitteena mennä jatkoon ja me jatkoon menemme vaikka tekemällä ensimmäiset maalin pilkkukisassa. On loistavaa, että seura satsaa ja lennättää meidät paikalle charterilla, matkat reittikoneilla veisivät turhaa voimia.