HJK:n ja Liverpoolin välinen ystävyysottelu Helsingin Olympiastadionilla on maalittomissa lukemissa avausjakson jälkeen.

Ottelu alkoi tasaisesti, mutta Valioliiga-vieraat saivat yhä enemmän otettu puoliajan edetessä.

HJK:n parhaat tilanteet syntyivät Atomu Tanakan lähettämistä kulmapotkuista ottelun alkuminuuteilla. Ensin toppari Gideon Baah sai yrittää, mutta pallo kimposi yli. Toisessa tilanteessa pallo putoaa nätisti korkeimmalle nousseelle HJK-kärki Ousman Jallow’lle, mutta kova pusku suuntautui yli maalin.

Liverpool sai parhaat paikkansa HJK:n virheistä keskialueella. Lähimpänä oli Philippe Coutinho, jonka yritys läheltä maali meni kuitenkin yli. Liverpoolilla oli muutenkin pari hyvää läheltä piti paikkaa, mutta HJK-puolustus kesti taidolla ja onnella.

Erityismaininnan HJK:lta ansaitsee pirteästi esiintynyt 18-vuotias laitapakki Roni Peiponen, jonka pari upeaa yksi vastaan yksi -harhautusta sai yleisöstä ansaitut kohahdukset.

HJK lepuuttaa ottelussa muutamia avainpelaajia, mutta yli puoli kentällistä oli ykkösavauksen pelaajia. Liverpoolin avauskokoonpanosta jopa 8-9 on sellaisia pelaajia, jotka nähdään kentällä myös Valioliigan avauskierroksella viikon päästä, joten millään turistiryhmällä joukkue ei ole liikenteessä ja HJK onkin esittänyt kaiken huomioon ottaen hyvää peliä tasokasta vastusta vastaan.

Kai Lintinen, Olympiastadion
Twitter: @kailintinen