HJK kärsi 2-0 tappion Olympiastadionilla suurseura Liverpoolille reilun 20 000 katsojan edessä. Tappio oli varsin kunniallinen, sillä HJK pelasi hienosti 0-0 ensimmäisen puoliajan. Toisella puoliajalla lukuisat vaihdot kuitenkin hieman sotkivat peliä ja Liverpool näytti tasonsa iskemällä kahdesti Divock Origin ja Philippe Coutinhon toimesta.

HJK:n ykkösmaalivahti Daniel Örlund pelasi ensimmäisellä puoliajalla nollapelin, mutta penkki kutsui puoiliajalla. Hän piti kokemastaan, sillä ottelu oli 35-vuotiaalle konkarille ensimmäinen englantilaista joukkuetta vastaan, mies kertoo SuomiFutis–sivuston haastattelussa.

– Ottelu oli hyvä ja hauska kokemus. Oli kiva nähdä, että Liverpoolin taso ei olekaan niin paljon korkeammalla kuin meidän. He voittivat kuitenkin ansaitusti 2-0. Meidän nuorille pelaajille oli hyvä, että he näkivät, millä tasolla pitää olla jotta pärjää 90 minuuttia, Örlund toteaa.

Örlund joutui venymään muutamaan komeaan torjuntaan.

– Ensimmäinen puoliaika oli kova. Heillä oli paljon pallo ja hyviä paikkoja, muttei kuitenkaan ihan 100 prosentin paikkoja. He ovat kova joukkue ja olemme iloisia esityksestämme. Teimme kovan työn tänään, vaikka hävisimmekin, maalivahti sanoo.

 

Jesse Happonen