FC Inter tappeli varsinaisen peliajan viime minuutit ja koko jatkoajan kahden miehen vajaalla KuPS:ia vastaan ja eteni rankkarikisan kautta Suomen Cupin finaaliin.

Varsinainen peliaika päättyi 1-1-lukemiin, Inter voitti rankkarikisan 3-2-lukemin. Tristan Bowen iski ensin kuopiolaiset johtoon avausjaksolla ja Guy Gnabouyou toi isännät tasoihin toisen jakson alussa.

Inter menetti peräti kaksi kenttäpelaajansa ulosajoihin varsinaisen peliajan viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Ensin puolustaja Juuso Hämäläinen ajettiin ulos, kun hän repi vastustajan vauhdin pois puolittaisessa läpiajossa alimpana miehenä.

Vain pari minuuttia myöhemmin Philip Njoku liukui kamppailupalloon kahdella jalalla napit edellä ja tuomari heitti miehen syystäkin ulos.

Konkarivahti otti ohjat

KuPS hallitsi jatkoaikaa odotetusti kahden miehen ylivoimalla, mutta jätti paikkansa käymättä. Paras mahdollisuus syntyi Ilmari Niskaselle, joka pääsi yksin läpi. Inter-vahti Magnus Bahne kuitenkin odotti hyökkääjän ratkaisua ja peitti vetoyrityksen helposti.

Rankkarikisassa Bahne oli yksi sankareista. Hän sekä KuPS-kollega Tomi Maanoja torjuivat kaksi vetoa mieheen, mutta lisäksi KuPS:n Toni Markic veti omansa yli ja Interille rankarikisan voiton 3-2-lukemin varmisti Vincent Onovo joukkueensa viidentenä vetäjänä.

Toinen finaalijoukkue on IFK Mariehamn, joka samaan aikaan alkaneessa toisessa välierässä kaatoi HJK:n murskalukemin (uutinen). Inter oli viime kaudellakin finaalissa, mutta jäi kakkoseksi HJK:lle rankkareilla.

Rankkarikisan eteneminen:

KuPS:
Patrick Poutiainen: o
Tristan Bowen: x (Bahne torjui)
Toni Markic: x (yli maalin)
Tuomas Rannankari: o
Nissinen: x (Bahne torjui)

Inter:
Joni Aho: o
Guy Gnabouou: x (Maanoja torjui)
Egzon Belica: o
Henri Lehtonen: x (Maanoja torjui)
Vincent Onovo: o