– Te kaverit pyysitte meitä tulemaan Helsinkiin ja kokemaan Stadin Derbyn, joten tässä se on. Kiitos kaikille, jotka pyysitte meidät kauniiseen maahanne, kirjoittaa Copa90 YouTube-tililtään.

Copa90 ei ole mikään vähäpätöinen media. YouTube-kanavalla on reilut miljoonaa tilaajaa, ja Copa90 on taltioinut kanavalleen futismaailman mielenkiintoisimpia derbyjä. Copa90 onkin yksi suurimmista jalkapalloaiheisia videoita tuottavista verkkosivustoista.

Copa90 on profilitoitunut ennen kaikkea futisfanien äänenä ympäri maailmaa.

Pari vuotta takapelin olisi ollut vaikea kuvitella, että Copa90 eksyisi tuotantotiimineen myös Suomeen. Kun HIFK on parissa vuodessa noussut yllätysnopeasti liigaan, on tilanne muuttunut.

Copa90 oli paikalla Stadin viimeisessä derbyssä, ja kanavan haastatteluun pääsivät niin fanit, pelaajat, valmentajat kuin muut futiksen parissa olevat toimijat. Lopputuloksena syntyi vajaan kahdeksan minuutin mittainen tyylikäs video helsinkiläisestä futiskulttuurista.

Voit katsoa videon sivuston ylälaidasta. Video on otsikoitu komeasti: ”43 Year Wait for the Stadin Derby | HJK v HIFK | Helsinki”.