Chelsean managerin Jose Mourinho hyllytti joukkueensa lääkintätiimiin kuuluvan Eva Carneiron kauden avauspelissä tapahtuneesta tilanteesta. Tilanne on joutunut nyt FIFA:n agendalle.

Carneiro ryntäsi kentälle hoitamaan loukkaantunutta Eden Hazardia, mistä Mourinho ei pitänyt. Sääntöjen mukaan tällaisessa tapauksessa pelaaja joutuu tulemaan kentän sivuun hetkeksi.

Chelsea joutui pelaamaan täten hetken vain yhdeksällä pelaajalla kun aiemmin joukkueelta oli ajettu maalivahti ulos. Mikäli Hazard olisi itsenäisesti vain jatkanut pelaamista, ei hänen olisi tarvinnut poistua kentältä. Kyseinen ottelu Swanseaa vastaan päättyi 2-2-tasalukemiin.

Mourinho haukkui Carneiron eikä tämä eikä joukkueen pääfysio Jon Fearn ole olleet sen koommin ollut enää otteluiden aikana vaihtopenkin lääkintätiimissä.

Mourinho on saanut paljon arvostelua toiminnastaan ja tätä aihetta käsitellään marraskuussa FIFA:n lääkintäkomission tapaamisessakin.

Komission odotetaan antavan täyden tukensa joukkueiden lääkintähenkilökunnalle.

– Tämä on jälleen yksi esimerkki siitä, kuinka hankala on lääkintähenkilökunnan asema. Haluamme keskustella tästä kollegoiden kesken ja katsomme, täytyykö meidän antaa jonkinlainen julkilausuma tähän asiaan, komitean puheenjohtaja Michel D’Hoohe kommentoi tuoreeltaan BBC Sportille.