Jussi Jääskeläistä viedään puheissa tällä kertaa Bradford Cityn maalinsuulle.

The Telegraph & Argus -julkaisu osaa kertoa suomalaisen veteraanivahdin treenanneen Englannin ykkösliigassa pelaavan seuran riveissä. Phil Parkinsonin luotsaama ryhmä etsii toista maalivahtia, ja manageri voisi nähdä käyttöä 40-vuotiaalle suomalaiselle. Jääskeläisen lisäksi ryhmällä on myös toinen vaihtoehto maalilleen.

Englannin kentille Jääskeläisen aikoinaan bongannut Colin Todd ainakin uskoo, ettei ikä ole kuin pelkkä numero. Esimerkkinä hän nostaa esiin konkari Brad Friedelin.

– Hän ei pelannut West Hamissa paljoa loppua kohden, mutta hänellä on edelleen maalilla tarvittava rohkeus. Hänellä on aina ollut lahjakkuutta ja kykyjä, Todd kehaisee.

– Jussi on aina pelannut Championshipissä tai Valioliigassa, mutta en uskoisi hänellä olevan ongelmaa pudottaa sarjatasoa.

Randers FC:tä nykyisin valmentava Todd löysi Jääskeläisen vähän kuin sattumalta. Todd päätyi Sveitsissä Suomen U21-joukkueen peliin ja vakuuttui Jääskeläisen kyvyistä.

Jääskeläinen pelasi Boltonissa 12 vuotta ykkösvahtina, eikä seura maksanut hänestä kuin 300 000 puntaa.

– He olisivat voineet myös myydä hänet Sunderlandiin seitsemällä miljoonalla punnalla pari vuotta sitten, mikä osoittaa, että hänet arvioitiin parhaimpien maalivahtien joukkoon Englannissa, Todd ylistää löydöstään.