Urallaan jo valtavasta menestyksestä nauttinut Jose Mourinho ei aio vetäytyä valmennustoimista lähivuosina.

52-vuotias portugalilainen on voittanut mestaruuksia niin Portugalissa, Italiassa, Espanjassa kuin Englannissakin sekä juhlinut kahdesti myös Mestarien liigan voittoa urallaan. Kaikkiaan mies on voittanut 18 virallista pokaalia seuroissaan eikä nälkä menestykseen ole hiipunut.

– Näen itseni valmentamassa vielä yli 70-vuotiaana ja ylikin. En ikuisesti, mutta niin kauan kuin terveyteni on hyvä. Tämä on työ, missä kokemus on erittäin tärkeää. Pelaajalla kokemus joutuu ristiriitaan fyysisen kunnon kanssa, mutta valmentajalla asia on toisella lailla, Mourinhoa siteerattiin Goal-sivustolla.

– Ainoastaan, jos menetän nälän valmentamiselle [saatan lopettaa aiemmin], mutta se on toinen tarina sitten. Olen mielestäni parempi valmentaja nyt kuin olin kymmenen vuotta sitten. Kehityn edelleen.

Chelsea on hallitseva Valioliiga-mestari ja kohtaa sunnuntai-iltana perinteisessä Community Shield -pelissä cup-mestari Arsenalin. Joukkueita povataan myös Valioliigan kärkisijoille ensi kaudeksi, joten kyseessä on oiva tasonmittaus viikkoa ennen Valioliiga-kauden alkua.