Ennustin jo viime toukokuun lopussa Rafa Benitezin aikakauden jäävän lyhyeksi Real Madridin peräsimessä. Tuolloin herran valintaa ei oltu vielä edes julkistettu.

Koska olen luonteeltani varovainen optimisti, puhuin alle kahden kauden mittaisesta urakasta. Ajattelin, että Benitez saisi todennäköisimmin kengänkuvan takalistoonsa vasta kesken toisen sesonkinsa.

Sitä en uskonut, että Benitez alkaisi saada niinkin nopeasti kritiikkiä, vasta yhden liigapelin jälkeen. Osattiin uumoilla, että pikkutarkka Benitez voisi ajautua La Ligan jättiseurassa konflikteihin – ja sinne näyttäisi espanjalaisen kurssi vievän. Kriitikkojen maille.

Benitez on panostanut puolustuksen tilkitsemiseen pestinsä alussa. Näyttävyys, maali-iloittelu, suuruus, kauneus. Jos valkopaidoilla on identiteettiä, jotain tuollaista rehentelyä se on. Toisin sanoen kokenut espanjalainen on maalannut tähänastisilla valinnoillaan itseään nurkkaan.

BBC-kolmikko (Bale, Benzema, C.Ronaldo) ei voi Benitezin alaisuudessa loistaa huolettomasti. On myös pakko pelata selkä vastustajaan maaliin päin. On tullut 0-0-pelejä. Benitez on luvannut hyökkäyspäähän lisää vapautta, ja se taitaa olla jo ensimmäinen kompromissi.

Jos Madridissa oltaisiin loogisia ja pitkäjänteisiä, Benitezille annettaisiin aikaa. Ensiksi puolustus kuntoon ja sitten hyökkäyspään viilaaminen. Niinhän se yleensä menee, mutta niin se ei välttämättä mene Madridissa.

Kun Carlo Ancelotti erotettiin viime kauden päätteeksi, irtisanomisen peruste oli työpaikan asettamat kovat vaatimukset päävalmentajan pestiä kohtaan. Nyt vain jäädään odottelemaan, milloin seurapomo Florentino Perez järjestää tiedotustilaisuuden samoilla spekseillä.

Kyse ei ole siitä, että Benitez välttämättä tekisi mitään väärin. Pätevä hän on, mutta onko espanjalainen sopiva tuohon pestiin. Täytyy olla uunoturhapuromaisesti sopivan pätevä, jotta pärjäisi Madridissa alkua pidemmälle.

Benitezillä ei yksinkertaisesti ole varaa huonoihin tuloksiin. Muuten lähtö saattaa tulla yllättävän nopeasti.

Vielä täsmennys otsikon kysymykseen: Kukaan ei tiedä, tuskin edes Perez itse. Siinähän se Real Madridin viihdyttävyys onkin.

Jaakko Käyhkö
Twitter: @JaakkoKayhko