HJK lähti sinänsä panoksettomaan Liverpool-kamppailuun kovalla kokoonpanolla, mutta toki muutamaa pelaajaa lepuutettiin ennen tulevan keskiviikon tärkeää Mestarien liigan karsinnan vieraspeliä silmällä pitäen. Ottelu päättyi Liverpoolin 2-0-voittoon, mutta HJK:lle ottelusta jäi positiivinen maku.

HJK-luotsi Mika Lehkosuo katsoi pelaajien saaneen sopivan kuormituksen ennen tärkeää europeliä. Iloa tuotti myös se fakta, ettei loukkaantumisia tullut.

HJK:lla viime vuonna vastaavan ajankohtaan pelatussa Barcelona-ystävyysottelussa loukkaantui silloinen ykkösvahti Michael Törnes. Seura onnistui kuitenkin löytämään siirtomarkkinoilta paikkaajaksi Toni Doblasin. Jos nyt pelissä olisi joku avainpelaaja loukkaantunut, niin mitään varmuutta sopivan korvaajan löytymiseksi ei olisi ollut.

Avainmiesten runsas peluutus oli riski, mutta nyt loukkaantumisia ei tullut ja HJK sai ottelusta paljon eväitä jatkoa ajatellen tappiosta huolimatta.

HJK ei nöyristellyt

Liverpool lähti otteluun liki parhaalla miehistöllään. Viikon päästä alkavan Valioliigan avauskierroksen todennäköisestä avauskokoonpanosta puuttuivat vain pari kolme miestä, mukaan lukien kesän suurhankinnat Roberto Firmino ja Christian Benteke.

Puuttumiset olivat jo odotettavissa sillä Benteke liittyi uuden seuransa harjoituksiin vasta alkuviikosta ja Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa kesällä pelannut Firmino on ollut pidennetyllä lomalla.

HJK näytti kykenevänsä kansainväliseen vauhtiin, millä joukkue eteni viime kaudella Eurooppa-liigaan ja taistelee tällä kaudella samasta ja omaa jopa mahdollisuuden Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

HJK joutui ottelussa puolustamaan, ja teki sen hyvin. Tarkkaa puolustamista on luvassa myös tulevissa europeleissä, varsinkin vieraskentillä. Lopun maalit syntyivät HJK:n vaihtorallin jälkeen.

Liverpool osoitti välähdyksittäin Valioliigan huipputasoa, mutta parhaat paikat syntyivät yksilösuorituksilla tai HJK:n virheiden jälkeen. Sinänsä olisi odottanut valmiimpaa peliä vain viikko ennen Valioliigaa.

Liverpool on jälleen muuttanut paljon kesällä, mikä voi näkyä esityksissä ainakin alkukaudesta. Seuraa on kritisoitu liian heppoisista pre-season-vastuksista, mutta sarjan avaus kertoo toden.

HJK:n täytyy vielä karsia pelistään henkilökohtaisia virheitä niin paikka Eurooppa-liigan lohkovaiheessa tai jopa Mestarien liigan lohkovaiheessa on lopputuloksena. Paikka vähintään Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen on plakkarissa, mikäli HJK pystyy voittamaan FC Astanan Kazakstanissa keskiviikkona.

Kai Lintinen, Olympiastadion
Twitter: @kailintinen